Brutálisan nyert a Fidesz Józsefvárosban

Sára Botond
Vágólapra másolva!
Brutális fölénnyel nyert a józsefvárosi időközi polgármester-választáson Sára Botond, a Fidesz-KDNP jelöltje, jelenlegi alpolgármester. 63 százalékot kapott, a feldolgozottság 100 százalék. Az ellenzék közös jelöltje, az álcivil Győri Péter mindössze 36-ot kapott. A belvárosi önkormányzati képviselő-választáson is a Fidesz jelöltje nyert, hatalmas fölénnyel.
Vágólapra másolva!

A szavazókörök 100 százalékából összesített adatok szerint Sára Botond majdnem 30 százalékkal előzte meg a közös ellenzéki jelöltet, Győri Pétert. A Fidesz-KDNP jelöltje 8269 szavazatot kapott, míg az összellenzéki jelölt mindössze 4787-et.

Sára Botond Forrás: Origo

A VIII. kerületben, Józsefvárosban azért tartottak időközi választást, mert a kerületet korábban vezető Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) egyéni országgyűlési képviselői helyet szerzett áprilisban, az önkormányzati és a parlamenti mandátum pedig összeférhetetlen, ezért lemondott. A választáson végül hárman indultak: Sára Botond jelenlegi alpolgármester a Fidesz-KDNP színeiben (vele készült interjúnkat itt olvashatják), egy a Magyar Munkáspárt képviseletében, a 12 évig SZDSZ-es önkormányzati képviselő Győri Péter pedig névleg függetlenként, valójában az ellenzéki pártok közös jelöltjeként.

Az V. kerületben, Belváros-Lipótvárosban időközi önkormányzati választást tartottak, ott is a Fidesz-KDNP jelöltje, Balla Valéria nyert, hatalmas fölénnyel, 67,2 százalékos eredménnyel. A baloldal jelöltje mindössze 28 százalékot kapott.