Újra együtt a Jobbik két besült "csodafegyvere"

Vágólapra másolva!
Megint egymásra talált a Jobbik két csodafegyvere, az „önkéntes” influenceri száműzetésbe vonult Vona Gábor és a szexuális zaklatási botrányokba belebukott kádárista újságíró, Havas Henrik. Az önmagát Tanár Úrnak kinevező Havas a választási kampány kezdetére időzített propagandakönyvet írt Vonáról, akin ez persze semmit sem segített, sőt, még azzal is túldicsérjük Havast, ha azt mondjuk: legalább ártott. Egyik sem, mint kiderült, a könyvet gyakorlatilag a kutya sem olvasta. Most a cica- és kutyabarátok legfőbb példaképe visszaadta a kölcsönt, ezúttal ő csinált interjút Havassal. Nem állítjuk, hogy rosszabb lett, mint az előző, de ezzel nem dicsértünk. 
Vágólapra másolva!

A propaganda-interjút a Magyar Idők vezető publicistája, a kiváló balettművész Apáti Bence vette észre és írt róla. Végigszenvedtük magunkat mi is a produkción, pedig Apáti Bence figyelmeztetett publicisztikájában, ne tegyük.

A Vona által 21VloG Live névre keresztelt valaminek az égvilágon semmi értelme nem volt, ami nem túl meglepő, hiszen Vona nem tud kérdezni, Havas meg nem mond semmit legalább 30 éve (előtte meg bár ne mondott volna).

A szokásos nagyképűségen kívül egyetlen dolgot kell megemlíteni, ami mindent elmond Havasról és a neki megdöbbentően rémült arccal bólogató Vonáról. Havas hosszan anekdotázik arról, hogy a Kádár-rendszerben micsoda szabadsága volt. A Tanár úr állítása szerint ugyan volt pár dolog, amiről nem írhatott, de akkor is, mennyivel szabadabb volt a szakma.

A kommunizmusban. Egypártrendszerben.

Érdemes emlékeztetni: ez az ember osztotta az észt évtizedeken keresztül a balliberális sajtóban szakmáról, etikáról, szabályokról, sajtószabadságról. Végül is, mondhatjuk, hazatalált: megint megtalálta a pártsajtóját.

Együttesen sajnálkoztak, hogy nincs szabad sajtó, nincsenek független „szakmai műhelyek”, és milyen nehéz dolga volt a kampányban a Jobbiknak. Ezt kifejezetten nevetségessé teszi a mai nap egyik legérdekesebb híre: a Figyelő egy hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amelyről többek között kiderült, hogy a Jobbik hogyan mozgatja zsinóron pártmédiáját, ami csupán a Zsúrpubiból, az N1TV-ből és az Alfahírből áll és akkor még nem beszéltünk a kampányban Jobbik-üzemmódba kapcsoló, akkor még Simicska birtokában lévő Hír TV-ről, Magyar Nemzetről és Lánchíd Rádióról.

Ahogy az Origo megírta, Z. Kárpát Dánieltől, a Jobbik alelnökétől a

tömeges kilépési hullámról szivárgott ki egy hangfelvétel, amiben a Jobbik vezetői azon töprengenek, hogy melyik pártsajtójuk hazudozzon tömeges kilépések helyett tömeges belépésekről.

A legnevetségesebb mondat Z. Kárpát Dánieltől így hangzott (arról, hogy hol kellene hazudozni):

Végül vissza az interjúhoz. Abban ugyanis Havas kicsit megalázza a feszengő Vonát (meg saját magát). Amikor hosszan beszél arról, hogy ő mekkora jólétben él, mintegy mellékesen elszólja magát: a propaganda-könyv, aminek az lett volna a feladata, hogy szavazókat szerezzen Vonának és a Jobbiknak, „szaros 8 ezer példányban” (szó szerinti idézet) fogyott el. Karácsony előtt.

Ezért érdemes volt fizetni neki.

És ez még az a szám, amit bevallott; vajon mennyi lehetett a valódi?