Többször megerőszakolhatta a gyerekeit a rendőrgyilkos Soós Lajos társa

Radovics Dusán, rendőrgyilkosság
Budapest, 2010. július 24. Rendőrök szállítják át éjjel a Budapesti Nyomozó Ügyészség V. kerületi, Belgrád rakparti épületéből a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Vizsgálati Főosztályának Gyorskocsi utcai épületébe azt a férfit, aki a gyanú szerint 2010. július 23-án délután egy autós üldözés során halálra gázolta Radovic Dusán rendőr zászlóst a Keleti pályaudvarnál. A férfit BMW-jével a XIV. kerületben egy forgalom elől elzárt területen akarták a rendőrök megállítani, de az a jelzésre nem állt meg, végül a IX. kerületi Gubacsi útnál sikerült feltartóztatni. MTI Fotó: Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Szexuális erőszak gyanújával a Heves Megyei Főügyészség indítványára letartóztatták azt a férfit, akit a rendszerváltás előtti évtizedek egyik ismert gyilkossági ügyében társtettesként, több ember – köztük egy rendőr – megölése miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek, majd a börtönből feltételes kedvezménnyel szabadult.
Vágólapra másolva!

A Soós-ügyben 1980-ban életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt férfi társait még abban az évben kivégezték, felakasztották őket. Ő viszont túl fiatal volt a halálbüntetéshez, ezért ítélték életfogytiglanra, aztán 2000-ben feltételes kedvezménnyel kiszabadult. Hét évvel később

újra bíróság elé állították vagyon elleni bűncselekmények miatt,

ezekért felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Azt mondta, megváltozott

Tavaly őszig Tarnaszentmiklóson lakott az élettársával, akivel

közösen nevelték két kiskorú gyermeküket: egy fiút és egy lányt.

Az Origo úgy tudja, akkoriban ismerőseinek azt mondogatta, hogy

bár megölt két embert, de szerinte megbűnhődött érte, és határozottan azt állította, hogy megváltozott.

Akkoriban arról beszélt, hogy nyugalomban és szeretetben igyekszik nevelni a gyerekeit.

Mindkét gyerekét megerőszakolhatta

A gyanú szerint az 59 éves férfi a

gyerekeit többször megerőszakolta a falu egy lakatlan, romos házában,

ezért ellene tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt indult eljárás. Az élettársi kapcsolat felbomlása után a férfi Győr-Moson-Sopron megyébe költözött, itt fogták el és vették őrizetbe a nyomozók.

Gyermekei 2018 áprilisától nevelőszülőknél élnek.

A megyei főügyészség azért kezdeményezte letartóztatását, mert feltételezhető, hogy ha szabadlábon marad, esetleg megszökik, elrejtőzik, „valamint a büntetőeljárásban részt vevők – különösen a sértettek és a vele hozzátartozói viszonyban álló tanúk – megfélemlítésével vagy jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményt követne el” – írta Szalóki Zoltán megyei főügyész közleményében. Ha bűnösnek találják, N. István újra börtönbe kerülhet, akár 15 évet is kaphat.