Bezáratta éjszakára a Soros-féle drogtanyát a józsefvárosi jegyző

Auróra szórakozóhely. Auróra kert. VIII. kerület Auróra utca 11.
2017. június 28. Auróra szórakozóhely. Auróra kert. VIII. kerület Auróra utca 11. Visszavonták a működési engedélyt, bezár az Auróra. Fotó: Tóth Gergő
Vágólapra másolva!
Mivel a környező házak lakói folyamatosan panaszkodtak az Auróra szomszédságában, hogy az éjszakai zajos dorbézolás miatt évek óta nem tudnak nyugodtan aludni, ezért Józsefváros jegyzője pénteken visszavonta az Auróra Kioszk nevű, kétes hírű szórakozóhely éjszakai nyitvatartási engedélyét – számolt be erről a Pesti Srácok. Nem ez az első botrány a lokál környékén, mivel az elmúlt két évben kétszer is razziát tartott a rendőrség, amely során sokaknál kábítószert találtak, emiatt a jegyző mindkétszer elrendelte a hely bezárását. A cikk feleleveníti azt is, hogy az Auróra számos Soros-szervezet állandó helyszíneként működött. Támogatói között pedig ott van az Open Society is, azaz Soros alapítványa.
Vágólapra másolva!

A PS beszámolójából kiderül, hogy Danada-Rimán Edina, Józsefváros jegyzője pénteken visszavonta a kétes hírű Auróra Kioszk éjszakai nyitvatartási jogát.

A döntés előzménye az volt, hogy a környék társasházaiban lakók a hajnalig tartó tivornyázások, kiabálás, őrjöngés miatt évek óta nem tudtak nyugodtan aludni. Emiatt közgyűlési határozatot hoztak és kezdeményezték a kerület jegyzőjénél, hogy vonja vissza a lokál este 10 és reggel 6 közötti nyitvatartási engedélyét.


A PS által idézett közleményből kiderült, hogy a környező öt társasház több mint 200 lakója kezdeményezte, hogy az Aurórát zárják be éjszakára.

A PS felidézi, hogy az Auróra rendszeresen ad helyszínt a Soros Györgyhöz köthető szervezetek rendezvényeinek – itt tanácskozik az Identitsas, de itt működik az Udvarhelyi Tessa által fémjelzett Közélet Iskolája is. Egyébként a lokál hivatalos támogatója a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, partnerei között pedig ott találjuk a Szivárvány Missziót, az Alternatíva Alapítványt és a Budapest Pride-ot.

Már kétszer be akarták záratni a drogosok miatt

Az Auróra körüli botrány nem új keletű, hiszen már tavaly júniusban is bezáratta egyszer a kerület jegyzője a helyet, mivel néhány nappal az előtt tizenöt embert állított elő a rendőrség kábítószer-birtoklás miatt. Az ügyben büntetőeljárás is indult kábítószer-birtoklás gyanújával. Jellemző: a rendőri razzia előtt egész nap a Zengető PreParty elnevezésű rendezvény zajlott a szórakozóhelyen, amelynek célja az volt, hogy a látogatóknak ízelítőt adjanak kenderismeretből.

A szórakozóhelyet működtető Marom Klub Kft. fellebbezett az egység bezárása ellen. Ennek eredményeként tavaly augusztusban a Budapest Fővárosi Kormányhivatal érvénytelenítette az Auróra bezárásról szóló önkormányzati határozatot. Ugyanis álláspontja szerint a vendégek drogfogyasztása nem elegendő érv egy szórakozóhely bezárására.

De egy idén júniusban tartott másik razzia során ismét sok embernél talált a rendőrség kábítószert, és újfent büntetőeljárások indultak.

Így a jegyző megint kezdeményezte a lebuj bezáratását. Azonban a PS beszámolója szerint az üzemeltetők nem voltak hajlandóak átvenni a jegyző határozatát, hogy így játsszák ki az önkormányzatot.