Feltörölte az ellenzékkel a padlót Orbán Viktor

ORBÁN Viktor
Budapest, 2018. szeptember 17. Orbán Viktor miniszterelnök válaszol a frakcióvezetők felszólalásaira, akik reagáltak a kormányfő napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. szeptember 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A kormány családok százezrein segített az elmúlt években, hogy kitörjenek a devizahitelezés csapdájából - minderről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt az azonnali kérdések órájában. A kormányfő egy másik kérdésre azt mondta, hogy az unió határvédelmi átalakításáról szóló magyar javaslatokat személyesen adta át a korábbi bolgár elnökségnek.
Vágólapra másolva!

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője a kilakoltatásokról kérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt az azonnali kérdések órájában hétfőn az őszi ülésszak kezdetén. A kormányfő válaszában kijelentette, korábban a Gyurcsány-kormány sodorta veszélybe családok lakhatásának százezreit. Orbán szerint nem a kormány lakoltatja ki az embereket, bírói úton valósulnak meg. A kormány azzal segít, hogy

bizonyos időszakokban felfüggesztik a kilakoltatást, és kapcsolatba lépnek az önkormányzatokkal, hogy ne kelljen az utcára jutniuk ezeknek az embereknek.

Orbán Viktor miniszterelnök válaszol az azonnali kérdések órájában Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kormányfő azt is mondta, 200 ezer családnak segítettek a forintosítással, 170 ezer családnak a végtörlesztéssel és 180 ezer családnak az árfolyamgáttal, összességében 1000 milliárd forintos tehertől szabadultak meg a devizahiteles családok - tette hozzá. Kiemelte, hogy az árfolyamgátat és forintosítást nem támogatta a Jobbik frakciója.

Orbán: Saját magam mutattam be a javaslatainkat

Demeter Márta, az LMP képviselője arról beszélt, hogy szerinte a miniszterelnök nem vesz részt fontos uniós értekezleteken. Kiderült, hogy ez persze nem igaz. Orbán Viktor válaszában közölte, le van sújtva, mivel a képviselőasszony nem követi figyelemmel a munkáját. A miniszterelnök elmondta, hogy

maga ment el Szófiába, ahol bemutatta, hogyan kell megvédeni az uniós határokat,

és hogyan kell segíteni azokon, akik nem tudják saját erőből megvédeni a határaikat. A miniszterelnök azt mondta, hogy személyesen adták át a javaslatukat a bolgár uniós elnökségnek.

Azt is mondta, hogy az uniós minicsúcson viszont azért nem volt ott, mert a bevándorláspárti miniszterelnökök voltak ott.

Az ellenzéki képviselőknek nem volt jó napjuk, a miniszterelnök feltörölte velük a padlót. Különösen Szabó Tímea járt rosszul, aki kifogásolta, hogy egész beszédében hazaárulónak nevezte az ellenzéket. Orbán Viktor egy kérdéssel válaszolt: talán freudi elszólásról volt szó? Ugyanis Orbán Viktor beszédében egyszer sem ejtette ki azt a szót, hogy hazaáruló.