Szégyelli a Jobbik Vona iszlámdicsőítését

Vágólapra másolva!
Hegedűs Lórántné egy sajtótájékoztatón próbált meg úgy csinálni, mintha nem jelentene semmit, hogy Vona Gábor a Jobbik elnöke nem is olyan régen még kilépett volna az EU-ból, és az emberiség utolsó reménységének nevezte az iszlámot.
Vágólapra másolva!

Hegedűs Lórántnét arról kérdezték, hogy mit szól hozzá, hogy Vona Gábor egy törökország látogatásán felvetette, hogy kilépne az Európai Unióból.

Hegedűs Lórántné Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Erről a felvételről van szó.

Hegedűsné úgy reagált, hogy a Jobbiknak e tekintetben már változott az álláspontja,Vona nem túl bíztató kijelentését pedig az adott történelmi helyzetben kell értelmezni. Hiába, az idők változnak, most más a helyzet, mást kell gondolni. Faggatták arról is, hogy milyen viszony fűzi a Jobbikot az iszlámhoz, tekintettel az elmúlt napokban előkerült videófelvételekre, például, ahol Vona Gábor Allahot dicsőíti.

Hegedűsné a kiadott mantrát szajkózta: az, hogy Vona Gábor "Allahot dicsőítette" volna, ez szerinte félrefordítás. "A pártelnök számtalanszor vallott arról, hogy gyakorló keresztény ember, ezt senki ne vonja kétségbe" - emelte ki.

De Hegedűs Lóránténak arra is volt válasza, hogy ha már ez így van, akkor Vona Gábor miért állította azt, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye. Nos, azért, mert a Jobbik elnöke mindezt csupán a globalizmus vonatkozásában mondta, mintegy értéket felmutatva abban a tekintetben, hogy "ezek az államok milyen példamutatóan tudnak viselkedni".