Lelepleződött a csalás: a Soros-egyetem valójában egy kulipintyó a pusztában

Vágólapra másolva!
Soros György emberei filléres trükkel próbálják igazolni, hogy a Soros-egyetem (CEU) egy létező amerikai egyetem, amely így joggal adhat amerikai diplomát Magyarországon. A képek támasztják alá a magyar kormány gyanúját, miszerint a CEU az Egyesült Államokban csak egy fiktív kampuszt tart fenn, és valójában Budapesten végzi a világboldogító hálózat kiképzését. Utóbbi esetben viszont törvénytelen volna a működése, hiszen kizárólag magyar egyetemként csak Magyarországon akkreditált képzést nyújthatnának, és ahhoz adhatnának diplomát.
Vágólapra másolva!

A Bard College a posztgraduális központjának a létrehozását Soros György első feleségének, Susannek köszönheti. Ő a Bard Graduate Center alapítója és igazgatója. Az egyetem több szálon is kötődik Soroshoz, 2011-ben a Bard College 60 millió dollár támogatást kapott Soros Györgytől.

Leon Botstein, a Bard College elnöke évek óta szoros kapcsolatban áll Soros Györggyel, illetve a CEU Igazgatótanácsának is elnöke. Jonathan Becker a Bard rektorhelyettese, valamint a CEU amerikai képzési programjáért felelős igazgató.

A CEU – Bard College együttműködés tehát gyakorlatilag azt jelenti, hogy

Soros György kötött egy – feltehetőleg színlelt, valódi tartalom nélküli – megállapodást saját magával.

Íme a Soros-egyetem Amerikában Forrás: Origo

A CEU és a New York állambeli Bard College között 2017. szeptember 8-án jött létre egy együttműködési megállapodás, melynek célja, hogy a CEU kampuszt létesítsen az Egyesült Államokban. A megállapodás szerint a CEU és a Bard College együttműködve, az oklevelet adó programok tantervét, a felvételi követelményeket, valamint a végzettség megszerzésének feltételeit közösen állapítják meg.

A CEU honlapján fellelhető információ szerint a Bard College kampuszán mindössze egy akkreditált képzés indult el, amelynek témája az egyenlőtlenségek elemzése.

A Bard College az Annandale-on-Hudson, New York államban lévő kisvárosban található, 400 hektáros területen. Gyakorlatilag a kisváros egészét az egyetem épületei fedik le. Itt kapott helyett a CEU is, a Barringer House-ban.

Íme a Soros-egyetem (CEU) anyaintézménye…. Forrás: Origo

A CEU a Bard College Állampolgári Szerepvállalásért Központjával (Center for Civic Engagement – CCE) osztozkodik egy kis épületen.

Úgy tűnik tehát, hogy a CEU nem rendelkezik valódi oktatási célokra alkalmas épülettel az Egyesült Államokban.

A magyar felsőoktatási törvény minden külföldi egyetemre egyformán vonatkozik, amely szerint az az iskola adhat ki Magyarországon külföldi diplomát, amelyik az anyaországában is végez oktatási tevékenységet.