Vona Gábor telefonon újságírókat zaklatott

Vona Gábor
Vágólapra másolva!
A Jobbik exelnöke a ma megjelenő videóját beharangozó promóvideóban icipicit visszanyúlt a XX. századba. A közösségi oldalán közzétett rövid felvételen az látható, ahogy hidegvérrel újságírókat zaklat, és fenyegetve számonkéri őket kampánybeli sérelmeiért úgy, hogy mindezt videóra vette, és megmutatta követőinek. Nemrég volt egy hasonló eset, amikor szintén jobboldali újságírókat próbáltak megfélemíteni: a Momentum politikusai szerkeszőségünkbe betörve kérdőre vonták kollégánkat. Sajátosak ezek a XXI. századi pártok!
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Vona Gábor augusztus elején hivatalosan is vloggernek állt, azóta rendületlenül szállítja a hol szimplán érdektelen, hol kifejezetten álmosító videókat közösségi oldalán. A tegnapi nappal azonban végre valami igazán izgalmas dologba kezdett: újságírókat kezdett el zaklatni, hogy megtorolja kampánybeli sérelmeit.

– így kezdte mondandóját körtelefonjának első állomásán Magyarország miniszterelnöki székét megcélzó ex-Jobbik-elnök. A ma megjelenő, legújabb videóját felvezető promóvideóban az első zaklatandó fél G. Fodor Gábor volt, a Századvég elnökhelyettese, kiváló kutató, egyetemi oktató. Persze nem ezért hívta fel Vona, hanem mert a 888.hu főszerkesztője is. G. Fodor pedig írásaiban az alábbi lényegre törő állításokat fogalmazta meg a Jobbikról a kampány során:

Vona nem érte be ennyivel, és ha már lendületben volt, további újságírókat tárcsázott fel.

Ühüm.

– nyugtázta dühösen az egyik médiamunkás magyarázatát a következő hívás alkalmával.

A korrektség jegyében mindezt videón, és feltehetően a telefonján is megörökítette.

Forrás: Facebook

Magyarán

  • az áprilisi választást megelőzően a XXI. századiságával kampányoló politikus
  • fogta magát, és telefonon elkezdte feltárcsázni a számára nem szimpatikus újságírókat,
  • és számonkérte őket, hogy mit írtak róla a kampányba úgy, hogy
  • mindezt videóra felvette, hogy megmutassa követőinek.

A Jobbik exelnökének akciója kísértetiesen hasonlít arra az esetre, amikor tavaly májusban Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Hajnal Miklós, a párt jelenlegi kommunikációs arca betört a szerkesztőségünkbe, ahol mindenféle engedély nélkül felvételeket készítettek. A nehezen értelmezhető támadás célja egyértelműen kollégánk zaklatása és számonkérése volt, aki viszont munkaszerződése értelmében csak engedéllyel nyilatkozhatott, így nem mondhatott semmit az ifjú demokratáknak. Sőt, nem járult hozzá, hogy videó vagy fényképfelvétel készüljön róla, ez azonban nem zavarta a momentumosokat, és a manipulatívan megvágott videót közzétették közösségi oldalukon. A történet nagy port kavart, több médium, civil szervezet és politikus elítélte a történteket, és szolidaritásáról biztosította az Origót.