A jobbikos képviselő feltette A Kérdést, amit eddig senki sem mert a pártjában

Kepli Lajos Jobbik
Vágólapra másolva!
"Szakállal, vagy szakáll nélkül nézek ki jobban? Várom a véleményeteket, kedves ismerőseim!" - tette fel az "őszinte", "karakán", és legfőbbképpen "bátor" kérdést dr. Kepli Lajos a párt parlamenti képviselője. Végre valaki olyan kérdéskört kezdett el feszegetni, amire jó ideje nem volt példa a bajban lévő, szétszakadt Jobbikban. 
Vágólapra másolva!

Miután a Jobbik a vártnál jóval gyengébben szerepelt az áprilisi választáson (értsd: kormányozni szerettek volna, de végül épphogy legyőzték az MSZP-P-t), a következők történtek a pártban:

  • a májusi tisztújítást követően Toroczkai László, korábbi alelnök, és Dúró Dóra parlamenti képviselő vezetésével kivált a radikálisok egy része a pártból, akik később létrehozták a Jobbikkal szembehelyezkedő Mi Hazánk Mozgalmat. A Jobbik újbeszélen kívül ezt nevezik első pártszakadásnak.
  • Ennek során jobbikos vezetők, középvezetők, párttagok és szimpatizánsok sokasága intett búcsút Sneider Tamáséknak.
  • Októberben szintén a távozás útjára lépett három korábbi jobbikos alelnök, nevezetesen Volner János egykori frakcióvezető, Fülöp Erik, a Jobbik egykori fővárosának egykori vezetője és Apáti István parlamenti képviselő. A Jobbik újbeszélen kívül ezt nevezik második pártszakadásnak.
  • Ennek során jobbikos vezetők, középvezetők, párttagok és szimpatizánsok sokasága intett búcsút Sneider Tamáséknak.
  • A történteket szemmel láthatóan érzékelték a választók is. A Publicus Intézet legfrissebb, vasárnap közzétett kutatása azt mutatja, hogy a Jobbik bázisának bő harmadát bukta el a parlamenti választás óta, jelenleg az MSZP-P-vel vívnak harcot a második helyért.

Éppen ezért itt volt az ideje az őszinte szembenézésnek, és az iránymutató gondolatok megfogalmazásának. Kepli Lajos bátran magára vállalta a feladatot, és olyan kérdéskört kezdett el feszegetni, amire jó ideje nem volt példa a bajban lévő Jobbikban.

A karakán, formabontó és újszerű felvetés valósággal megmozgatta a párt vezetőinek fantáziáját, akik egymást túllicitálva varázsolták magukat Facebook-közelbe.

- reagált Demeter Márta LMP-társelnök facebookos csevegőtársa, Varga-Damm Andrea a szakáll-problémakörre, aki egyértelműen a szakáll pártján volt a kiemelkedően fontos kérdésben.

- erősítette meg Varga-Dammot a Jobbik békéscsabai, tojásdobáló bajnoknője, Kocziha Tünde.

Forrás: Facebook

Az őszinte beszédnek mindig helye van a Jobbikban, nagyon nagy szüksége volt a pártnak a problémák kibeszélésére. Egyelőre 205-en támogatják a szakállas Keplit, és csak 35-en a szakáll nélküli Keplit.