Ki kell deríteni, hová lett az a pénz, amit a Zöld Híd hulladékgazdálkodásra kapott

dolgozik EGYÉB TÁRGY HÉTKÖZNAPI hulladék kuka kukás kukásautó lom lomtalanítás munka közben szemét TÁRGY
Budapest, 2015. március 26. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai begyűjtik és elszállítják a lomtalanításkor keletkezett hulladékokat a VIII. kerületi Lujza utcában 2015. március 26-án. A lakosság minden évben igénybe veheti a FKF-el közösen szervezett, meghatározott időpontban történő, külön díjazás nélküli lomtalanítási szolgáltatást. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo korábban többször megírta, a szemétszállítási botrány egy politikai akció. Az ügy hátterében a Zöld Híd áll, ez az a cég, amely mögött zöldpárti politikusok állnak. Politikai akciójuk miatt több mint 100 településen nem működött a szemétszállítás, azonban a kormány az NKF segítségével megoldotta a helyzetet. A Fidesz szerint ki kell deríteni, hogy hová tűnt a pénz.
Vágólapra másolva!

Vécsey László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerint a Zöld Híd Nonprofit Kft. vezetése nem gazdasági, hanem politikai okokból döntött úgy, hogy felfüggeszti a szemétszállítást 116 Pest és Nógrád megyei településen.

Vécsey László Gödöllőn tartott hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: Gémesi György, az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöke, illetve a Zöld Híd Nonprofit Kft. döntésükkel

egészségügyi szükséghelyzetet idéztek elő a 300 ezer embernek otthont adó területen.

Mint elmondta: ebben a helyzetben a tulajdonos önkormányzatok polgármestereinek döntenie kell arról, hogy továbbra is bizalmat szavaznak-e Gémesi Györgynek.

Illusztráció Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A politikai motiváció ugyanis annál is inkább nyilvánvaló, mert az ország egyéb területein működő hulladékgazdálkodási rendszerek, amelyek hasonló forrásokból gazdálkodnak, el tudják látni a feladatukat.

A fideszes politikus úgy vélekedett, hogy amennyiben új vezetést választ délutáni ülésén a Zöld Híd tulajdonosi testülete, a regionális hulladékgazdálkodási társulás,

az új vezetésnek visszamenőleg meg kell vizsgálnia a társaság gazdálkodását.

Vécsey László a taggyűlést megelőzően hangsúlyozta: ki kell deríteni, hová lett az a pénz, amit a Zöld Híd "folyamatosan megkapott a működésére" az államtól és az önkormányzatoktól.