Magyar Bálint nem hiszi, hogy Demszky Gábor elindul a főpolgármesterségért

Demszky Gábor
Vágólapra másolva!
Ugyanakkor az egykori oktatási miniszter hozzátette, nem akarna Demszky nevében nyilatkozni a dologról. Budapest volt vezetőjének élő adásban szóltak be, hogy nem kellene indulni Tarlós István ellen jövőre. Te jó ég, mekkora SZDSZ-gengszterizmussal van dolgunk!
Vágólapra másolva!

Puzsér Róbert humorista, Vágó István bukott kvízmester-internetes troll és Karácsony Gergely bukott kormányfőjelölt addig hadakozott egymással a baloldal főpolgármester-jelölti címért, hogy teljesen feledésbe merült a Demszky-szál. Pedig a volt városvezető korábbi bejelentésére igenis illett volna odafigyelni, hiszen kirgiz népviseletben, tyubityelkában ismertette terveit, miszerint hajlandó lenne elindulni Budapest vezetéséért. Az interjú nem éppen azt a képet mutatta Demszkyről, hogy minden oké lenne vele, hiszen főpolgármesteri ambícióit rengeteg furcsa dologgal, többek között extrém csajozási tippjeivel kapcsolta össze. Eddig azonban senki nem jelzett neki, hogy ez nem biztos, hogy jó ötlet. De csak eddig.

Ugyanis tegnap Magyar Bálint, egykori szabad demokrata oktatási miniszter idézte meg a 90-es éveket az ATV Egyenes beszéd című műsorában, ahol arról beszélt, kulcsfontosságú, hogy Budapestet megnyerje az ellenzék, mert e nélkül nem lehet leváltani az Orbán-kormányt. És most figyeljenek, mert most jön a lényeg:

  • Magyar Bálint elárulta, nem tartja valószínűnek, hogy Demszky Gábor elindul a főpolgármesteri címért, és a maga részéről nem is gondolja, hogy Demszky lenne az ideális ellenzéki főpolgármester-jelölt.
  • Ugyanakkor erről nem kérdezte meg Demszkyt, és most figyeljenek igazán,
  • Magyar hozzátette, hogy nem is akar Demszky nevében nyilatkozni a volt főpolgármester esetleges indulásáról.

Erre az alig észrevehető, lapuló fenyítésre csak és kizárólag a kifinomult, liberális, pesti értelmiség képes. Magyar egyrészről nem hiszi, hogy Demszky elindulna Budapestért, másrészről nem akar a nevében nyilatkozni. Te jó ég, mekkora SZDSZ-gengszterizmus!