Elárulták, mennyivel nőnek a bérek az egészségügyben

műtét kórház orvos egészségügy
Des chirurgiens effectuent une opération ŕ coeur ouvert, le 17 décembre 2007 ŕ l'hôpital Georges Pompidou de Paris. AFP PHOTO MARTIN BUREAU / AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
Vágólapra másolva!
Az egészségügyben összesen 72 százalékos bérfejlesztést ütemezetten, négy év alatt hajtják majd végre; jövő júliusban 8 százalékkal emelkedik a szakdolgozók bére – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. 
Vágólapra másolva!

Az Origo is beszámolt arról, hogy jelentős fejlesztések várhatóak az egészségügyben. Erről beszélt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az M1-en.

A miniszter elmondta,

az összesen 72 százalékos bérfejlesztést ütemezetten,

négy év alatt hajtják majd végre; jövő júliusban 8 százalékkal emelkedik az említettek bére.

Jelentős béremelés jön az egészségügyben Forrás: AFP/Martin Bureau

A miniszter elmondta azt is, 2020 januárjában 14 százalékkal, majd az év novemberében ismét 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi közalkalmazottak, védőnők bére, 2021-ben pedig újabb 30 százalékkal.

A béremelésre jövőre 14,1 milliárd, 2020-ban 79,4 milliárd forintot szán a kormány.

Kásler Miklós kijelentette, az egészségügyi rendszert egyben kell kezelni, nem hatékony az a módszer, hogy egy-egy területet korrigálnak. „Tehát az egész kórházi rendszert és az egész egészségügyi ellátórendszert kell újraszervezni, átalakítani és a szemléletmódot is megváltoztatni” – hangsúlyozta a tárcavezető.