Az ellenzék agresszív viselkedése nevetségességbe torkollott, bohócot csináltak magukból az Országgyűlésben

BALLA György; KOCSIS Máté
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (középen).
Vágólapra másolva!
A magyar ellenzékiek bohócot csináltak magukból az Országgyűlésben, agresszív viselkedésük nevetségességbe torkollott - értékelte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a szerdai parlamenti történéseket újságíróknak.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté kijelentette, hogy példátlan a magyar Országgyűlés elmúlt 28 éves történetében az, ami szerdán történt, az,

ahogy ellenzéki képviselők, főleg jobbikos huligánok és liberális anarchisták a fizikai atrocitásoktól sem riadtak vissza.

Az ellenzéki képviselők megpróbálták mindenáron a Országgyűlés, a legfőbb népképviseleti szerv működését agresszióval megakadályozni - mutatott rá a frakcióvezető.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (középen) Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A frakcióvezető kérdésre azt mondta, hogy

semmiképpen sem maradhat következmények nélkül az, ami ma történt.

Értékelése szerint a történtek, amelyek néhány méterre zajlottak a Szent Koronától, teljes mértékben méltatlanok az Országgyűléshez.

- jegyezte meg Kocsis Máté, aki szerint a képek magukért beszélnek, mennyire komolyan vehető és mennyire figyelemre érdemes az ellenzék. Az, hogy történt-e olyan esemény, ami indokolttá teszi a büntető törvénykönyv elővételét, szakértőknek meg kell vizsgálni. Fennáll annak az esélye, hogy akár bűncselekmény is történt - jegyezte meg a fideszes politikus, aki rámutatott, hogy nem tartozik a normalitás kategóriájába, az, ha a magyar Országgyűlés munkáját erőszakkal megakadályozzák, ahogy az sem, ha a levezető elnököt nem engedik a helyére ülni.

A Parlament alsóházi terme az Országgyűlés plenáris ülése után 2018. december 12-én. Forrás: MTI/Illyés Tibor

- nyilatkozta kérdésre válaszolva a Fidesz frakcióvezetője, aki kitért arra is, hogy a kormánypárti képviselők az esküjükhöz híven teljesen nyugodtan és méltóságteljesen jártak el, nem engedték meg, hogy az ellenzék a szocialisták vezetésével bolondokházát csináljon a magyar Országgyűlésből.

Kocsis Máté pontról pontra cáfolta az ellenzék állításait. Így azt, hogy a túlórát három évente egyszer fizetnék ki. Ez nem igaz, a törvény szerint ezután is havonta kell majd kifizetni. Nem igaz az sem, hogy több száz túlórára kényszerítik az embereket. Kocsis kiemelte,

semmilyen kényszerről nincsen szó, minden egyes túlóráról a munkavállaló dönt, az ő személyes beleegyezése szükséges hozzá.


A frakcióvezető cáfolta azt is, hogy sokkal több túlóra válna lehetővé, mint más európai országokban. Ez is egy baloldali, ellenzéki hazugság, az uniós irányelv 416 óra túlórát enged meg, amelyet több uniós országban bevezettek. Ez több, mint az új magyar szabályozás - hívta fel a figyelmet Kocsis Máté.

A szakszervezetek jogai sem csorbulnak, az erre vonatkozó állítás régi, kommunista vezetők mantrája, akik meglepő módon még mindig uralják a szakszervezetek egy bizonyos részét.

- mondta Kocsis, hozzátéve: a kormány munkahete hat napos, de ezt nem kívánja kiterjeszteni törvényben az ország valamennyi munkavállalójára.

- mondta Kocsis, aki arra reagálva, hogy az ellenzék szerint nem volt jogszerű a szavazás, azt mondta: Az nem volt jogszerű, hogy a levezető elnököt, aki az Országgyűlés szavazó tagja, meggátolják a képviselői jogai gyakorlásában.

Ezzel szemben jogszerű volt a szavazás lebonyolítása, erre a voksolási rendre, technikai megoldásra éppen azért volt szükség, mert a levezető elnök csak a helyéről tudott szavazni.

A parlamentben pedig nem a kártyák szavaznak, hanem a képviselők, nincsen igazuk az ellenzéki képviselőknek abban sem, hogy a kártya igazolná a képviselő jelenlétét. Ez segít igazolni, de nem önmagában teszi ezt.

- közölte Kocsis Máté, aki kitért Tordai Bence (Párbeszéd) viselkedésére is, és mint mondta, a kormányfőt sértegette. Nehéz évek állnak mögötte, valószínű szereplési akarnokság lehet benne - jegyezte meg Kocsis Máté, akinek összegzése szerint

inkább hasonlít az ellenzék egy állatkertre, hordára, mint egy komoly, felelős politikai közösségre.