Az európai választás egy óriási esély Magyarország számára

Hollik István interjú
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!
Az európai parlamenti választásnak most először mindenki számára van valódi tétje, nekünk magyaroknak egy óriási esély lehet arra, hogy megfékezzük a bevándorlást és az európai együttműködés jövőjét a számunkra elfogadható irányba mozdítsuk el - minderről Hollik István beszélt az Origónak adott interjújában. A kormányszóvivő közölte, hogy a magyar kormány továbbra is határozottan ellenzi az illegális bevándorlást. Szólt arról is, hogy a budapesti tüntetések finoman szólva nem voltak spontánok, az ellenzék pedig bolsevik módszereket idéz.
Vágólapra másolva!

Hogyan értékelné a kormányzat idei munkáját?

Az én véleményemnél sokkal fontosabb, hogy a magyar emberek értékelték az elmúlt négy év kormányzati teljesítményét április 8-ikán. Ebben a tekintetben egyértelmű vélemény született. A Fidesz-KDNP kormány mindig a családok, az adócsökkentés és a munkahelyteremtés kormánya volt, ebben változás a jövőben sem lesz.

De nem dőlhetünk hátra, sok munkára van szükség, hogy elérjük a célunkat. Ezért is indítottuk el a családokról szóló nemzeti konzultációt, hogy bevonjuk a magyar embereket is a fontos döntések meghozatalába.

Hollik István: Nem dőlhetünk hátra, sok munkára van szükség, hogy elérjük a célunkat Hirling Bálint - Origo

Megkezdődött-e már az ívek feldolgozása?

A konzultáció december 21-ig tart, a feldolgozás zajlik. Annak lezárulta után természetesen tájékoztatást fogunk adni a konzultáció végeredményéről. Az eddigi részvételi adatok azt mutatják, hogy jóval több mint 1 millió állampolgár foglalt állást a családtámogatások ügyében. Ez fontos visszajelzés a kormány számára.

Mikor lesznek konkrét intézkedések?

Az eredmények feldolgozását követően akár még tavasszal döntés születhet.

Mik most a legfőbb kihívások a kabinet előtt?

A választásokon az emberek egyértelműen kifejezték az akaratukat, hogy abba az irányba szeretnének továbbmenni, amerre 2010-ben elindultunk.

Utóbbiból ma kettő ismert: a migráció, amely veszélyezteti a mindennapok biztonságát és annak az erőteljes gazdasági növekedésnek a fenntartása, ami jellemzi Magyarországot és Közép-Kelet-Európát.

Azt láthatjuk, hogy Európa nyugati fele bár jólétben él, a lakosok mégis pesszimisták saját jövőjük tekintetében. Ezzel szemben a közvélemény-kutatások szerint a közép-európaiak bizakodóak a jövőt illetően, többségük állítja, hogy a gyermekeik jobban fognak élni, mint ők. Nyugat-Európában ez az arány éppen fordított. Az európai valóság tehát az, hogy ahol nincs bevándorlás, ott van biztonság és gazdasági növekedés.

"Az európai valóság tehát az, hogy ahol nincs bevándorlás ott van biztonság és gazdasági növekedés" Hirling Bálint - Origo

Hogy tudja a kormány elérni, hogy ne legyen kötelező Magyarországra nézve az ENSZ által elfogadott migrációs paktum?

Szögezzük le: az ENSZ migrációs csomagja óriási veszély. A dokumentum lényege, hogy kimondja: a migráció alapvető emberi jog. Ez egy újabb ösztönzés arra, hogy a csomagot támogató kibocsátó országok állampolgárai meginduljanak Európa felé. Ennek mértéke messze felülmúlhatja a 2015-ben általunk is megtapasztalt tömeges népvándorlást. A magyar választók arra adtak felhatalmazást, hogy erre egyértelmű nemet mondjunk. Ezért a kormány nem írja alá a paktumot. Hozzánk hasonlóan tett például az Egyesült Államok és Izrael is, tehát nagyon komoly szövetségeseink vannak a migráció megfékezésében.

Mennyire lesz ez központi témája a jövő évi EP-választásnak?

A kampány már elkezdődött, a bevándorláspártiak taktikája egyértelmű: a migráció problémáját megpróbálják megoldottnak feltüntetni, miközben mindent megtesznek a saját javaslataik elfogadtatásáért. Valamint olyan álproblémákkal foglalkoznak, mint az óraátállítás ügye. Az európai emberek azonban átlátnak a szitán.

Ezért az EP választásnak most először mindenki számára van valódi tétje! Nekünk magyaroknak, egy óriási esély lehet arra, hogy megfékezzük a bevándorlást és az európai együttműködés jövőjét a számunkra elfogadható irányba mozdítsuk el.

Hollik: Az EP választásnak most először mindenki számára van valódi tétje Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az EU intézmények mennyire próbálják majd áterőltetni a bevándorláspárti javaslataikat a következő időszakban?

Minden nap azon dolgoznak, hogy ezeket áterőltessék, a politikai nyomás folyamatos. Jó példa erre a migránsvízum esete, amit másodjára sikerült csak átnyomniuk az Európai Parlamenten. Múlt héten

Ezen kívül a britek kilépésével egyébként is csökkenő EU-s költségvetésben növelni akarják a bevándorlásra fordított összegeket. Ebben szövetségesük a magyar ellenzék, akik folyamatosan megszavazzák a bevándorláspárti javaslatokat, így legutóbb a migránsvízumot is. Az ellenzéki politikusok tehát hazudnak, amikor arról beszélnek, hogy támogatják a határvédelmet. Amikor konkrét döntéseket kell hozni, mindig a bevándorláspárti oldalra állnak.

Mennyire szólnak a következő hónapok a hetes cikk szerinti eljárásról? Sargentini asszony már begyújtotta a rakétákat.

Sargentini asszony legutóbbi nyilatkozata egy önleleplezés. Az utcákon politikai hisztériakeltés zajlik, melynek résztvevői nagyrészt különféle pártaktivisták és Soros-párti szervezetek képviselői. A zöldpárti EP-képviselő ennek a zavargásnak a kapcsán mondta, hogy az eljárást fel kell gyorsítani. Mindez pedig egyértelműen azt mutatja, hogy a jelentés politikai célokat szolgál. Mi továbbra is megvédjük a magyar álláspontot, és tételesen cáfoljuk a Sargentini-jelentés összes hazugságát.

"Mi továbbra is megvédjük a magyar álláspontot" Hirling Bálint - Origo

Mennyire látja szervezettnek a budapesti eseményeket?

Teljesen egyértelmű, hogy szó sincsen spontán akcióról.

Gyártott magának egy hazugságot, és utána ennek a hazugságnak a megszüntetése érdekében tiltakozott. Írt magának egy filmet, amiben ő lehetett a főszereplő. Az igazság nem zavarta őket, tehát az sem, hogy túlórázni csak a munkavállaló önkéntes beleegyezésével lehet.

Persze Gyurcsány Ferenc a demonstrációk második napján kimondta az igazságot. Kibújt a szög a zsákból, mikor bejelentette, hogy, a kormányellenes tüntetések már nem egyes törvények ellen zajlanak. A céljuk tehát egyértelműen a hatalom megszerzése, akár erőszakos úton is. Az ellenzék hiteltelenségét jól mutatja az otthonápolási díjak emelésének ügye, melyet három hónappal ezelőtt követeltek a kormányon, majd a parlamentben nem szavazták meg. Fontosabb volt nekik a balhé és a színjátszás.

Mennyire készült fel a kormány az obstrukciós ellenzéki taktikára?

Ennek előjelei voltak korábban is. A 2014-es kampányban is alkalmazták a Soros-hálózat bevett módszereit, például a Fidesz-székház elfoglalásánál. 2018-ban is megtapasztalhattuk ugyanezt, tehát ezek az esetek nem ismeretlenek. Mivel Magyarország jogállam, ezért mindenkinek jogában áll kritizálni a kormányt, azonban ez senkit nem jogosít fel arra, hogy a törvényeket ne tartsa be.

"A 2014-es kampányban is alkalmazták a Soros-hálózat bevett módszereit" Hirling Bálint - Origo

Hogyan lehet fenntartani az átlagos négy százalékos növekedést?

A Gyurcsány-féle „El lehet innen menni, kérem!" gazdaságpolitika kudarcot vallott. A mi meggyőződésünk, hogy sikeres gazdaságpolitikát csak együttműködésre lehet építeni. Ennek szellemében csökkentette a kormány a vállalkozások adóterheit.

A magyar emberek életszínvonalának növelése miatt fontos még számunkra a bérek emelése is. Bízunk benne, a minimálbéremelésről is sikerül megállapodni.