Dr. D. Tamás volt betegei botrányt rendeztek a Győri Törvényszéken. Azt állítják, hogy kigyógyította őket a rákból a lébényi állatorvos. A férfi büntetését súlyosbították - írja a Bors.

Ez hazugság, ez nem tárgyalás!- ezt skandálták a győri bíróságon dr. D. Tamás egykori betegei. Nem értették, hogy az állatorvost miért vádolják kuruzslással, amiért rákosokat kezelt.

A másodfokú tárgyalásra azért jöttek el a páciensek, hogy megvédjék az állatorvost. A Borsnak egy férfi elmondta, hogy az onkológusok lemondtak róla, de fél év alatt teljesen kigyógyult a rákból.

2017 januárjában a CT a tüdőmben tizenöt különböző daganatot mutatott ki, amelyek már áttétet képeztek a májban is. Az onkológus szerint ebből nem lehet kigyógyulni, ám én saját döntésemből elutasítottam a kemoterápiát. Tamáshoz az után mentem, hogy láttam a tévében. Az ő tanácsadásai nyomán gyakorlatilag fél év alatt teljesen eltűntek a szervezetemből a daganatok. Öt kisgyerekem maradt volna árván, ha ő nincs- nyilatkozta a lapnak a férfi a bíróság folyosóján.

Az ügyészség szerint az állatorvos rendszeresen fogadott daganatos betegeket a lébényi és a budapesti rendelőjében is. Többnyire tanácsokat adott nekik, valamint COD termékeket ajánlott. Lebeszélte őket a kemoterápiáról és nagy mennyiségű C-vitamint adatott be a pácienseknek. Azt a látszatot keltette, hogy általános orvosi képzettsége van, de valójában nincs. A tanúk szerint pénzt nem fogadott el soha, de volt egy adományládája.

A bíróság jogerősen 1 év 6 hónapra elítélte a kuruzsló férfit, de 3 évre felfüggesztette. dr. D. Tamás rossz egészségi állapota miatt nem tudott megjelenni a tárgyaláson, ezért az ügyvédje olvasta fel, mit mondana az utolsó szó jogán. Eszerint őt mindig a gyógyító szándék vezérelte, és nem tartja helyénvalónak, hogy bűnözőként kezeljék.