Kövér László szerint Európa érdeke is, hogy a kormány folytatni tudja munkáját

2018.03.17. 21:02

Kövér László szerint a magyar nemzet és Európa érdeke is az, hogy Magyarország jelenlegi kormánya folytatni tudja munkáját az áprilisi parlamenti választások után.

Az Országgyűlés fideszes elnöke Marcaliban, a Fidesz-KDNP fórumát megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: a magyar történelemben nem ritka jelenség, hogy ami Magyarországon történik, annak egyenes és erős hatása van az európai politikára.

Kövér László, az Országgyűlés elnökeForrás: MTI/Varga György

Magyarország pozíciója erősödik, tekintélye lélekszámához, gazdasági teljesítőképességéhez képest jóval nagyobb az európai politikában, de ha az ország április 8-án a bevándorláspárti erők kezére kerül, ez a folyamat a visszájára fordítható, Magyarország és egész Európa is elveszik - közölte a politikus.

Kövér hangsúlyozta, a 2018-as minden korábbi választásnál nagyobb jelentőségű.

A tétje, hogy olyan kormány marad-e az ország élén, amely hajlandó és képes ellenállni annak a nemzetközi nyomásnak, amely Brüsszelből és a Soros György féle hálózat felől érkezik azzal a céllal, hogy kiforgassanak bennünket nemzeti hagyományainkból, kultúránkból, a saját hazánkból, vagy sem - tette hozzá.

Emlékeztetett rá, 2015-ben a tömeges migrációval, vagy inkább beáramoltatással 400 ezer ember csörtetett át hívatlanul az országon, amíg a déli határt meg nem erősítettük.Kövér László úgy vélte, ha ezt a választást az immár egyre nyilvánvalóbban a Gyurcsány Ferenc által vezetett ellenzéki "káoszkoalíció" nyerné, akkor egyfajta bábként, minden brüsszeli követelésnek eleget téve bevándorlóországgá alakítanák Magyarországot. E folyamat végső célja egy Európai Egyesült Államok kialakítása, amelyben a nemzetállamok elveszítenék a jelentőségüket, hatásköreiket. Ha ezt sikerül megvalósítani, választástól függetlenül csak bábkormányok kerülhetnek a tagállamok, így Magyarország élére is - jelentette ki.

A házelnök azt mondta, Magyarország és az európai politikában megkerülhetetlen tényezővé vált visegrádi négyek együttműködése ellenáll ennek a törekvésnek, ráadásul "fordul a szél": Ausztriában a migrációs politikában változást hozó jobbközép koalíció alakult, és Olaszországban "sem véletlenül történt politikai fordulat" a közelmúltban zajlott választásokon.

Németországban pedig jóval kisebb támogatottsággal tudja folytatni munkáját a "migránskáoszt előidéző" nagykoalíció.

A politikus a Fidesz-KDNP kormányok elmúlt nyolc évben elért eredményeiről azt mondta, hogy Magyarországot sikerült "elrángatni a csőd széléről" és növekedési pályára állítani, a 2014-2018 közötti négy év pedig az ország legsikeresebb időszaka volt a rendszerváltás óta.Példaként említette, hogy a rendszerváltás óta ma dolgoznak a legtöbben: mintegy 4,4 millió embernek van munkája, ezen belül jó a nők foglalkoztatottsági mutatói is, és 2010-hez képest 30-ról 10 százalékra csökkent a ifjúsági munkanélküliség.

Hozzátette, higy emelkedtek a jövedelmek. A minimálbér duplája a 8 évvel ezelőttinek, a fizetések vásárlóértéken számolva 28 százalékkal érnek többet, mint 2010-ben, a nyugdíjasokat a nyugdíjemeléseken kívül nyugdíjprémium fizetésével és nyugdíjon kívüli intézkedésekkel, rezsicsökkentéssel, Erzsébet utalványokkal segítették.

A gazdákat földhöz juttatták és kiépítették Európa legnagyobb ráfordítással működő, legszínesebb, legötletesebb családtámogatási rendszerét.A családok támogatására a nemzeti össztermék több mint 5 százalékát fordítjuk, mert nincs ma fontosabb cél mint annak az 1980 óta tartó demográfiai folyamatnak a visszafordítása, amelynek következtében minden évben egy kisvárosnyi lakossággal csökken a népesség Magyarországon.Móring József Attila, a térség kereszténydemokrata országgyűlés képviselője a fórum előtt azt mondta: Európa nyugati felében élők súlyos válságban vannak, elvesztették identitásukat, istenüket, sőt, magukat képzelik Istennek.Megváltozott a családról alkotott kép, sok emberben megszűnt a nemzeti érzés, egyfajta világpolgár-érzés lett úrrá rajtuk, és veszélybe került a nemi identitás, hiszen vannak olyan törekvések, hogy a fiatalok eldönthessék, fiúk, vagy lányok akarnak lenni.

A képviselő szerint erre a lelkileg romokban heverő Európára zúdul rá vallás, család és közösség tekintetében szilárd identitású több milliónyi idegen. Véleménye alapján "ennek ellen kell állni, ebben óriási felelősségünk van".

Nem a bajt kell idehozni, hanem a megoldást odavinni - mondta, utalva arra, hogy az illegális migrációt kiváltó gondokat a bevándorlók hazájában kellene orvosolni.