Kövér: Az aláírások reményt adnak az őshonos nemzeti kisebbségeknek

KÖVÉR László; Tisza Kálmán
Budapest, 2018. április 20. Kövér László, az Országgyűlés és az Alapítvány a Magyar Nemzeti Közösségek Európai Érdekképviseletéért (HUNINEU) elnöke (j) és Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke az őshonos kisebbségeknek európai szintű védelmet szorgalmazó európai polgári kezdeményezés, a Minority SafePack Magyarországon összegyűjtött aláírásainak benyújtásához kapcsolódó konferencián Budapesten, az Országház Tisza Kálmán-termében 2018. április 20-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A Minority SafePack támogatására összegyűjtött egymillió európai aláírás reményt ad 50 millió őshonos európai nemzeti kisebbségi polgárnak arra, hogy saját szülőföldjén jogkorlátozások nélkül élhesse meg nyelvi és kulturális önazonosságát – mondta Kövér László házelnök pénteken a kezdeményezésről tartott budapesti tanácskozáson.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés elnöke úgy ítélte meg: az aláírások összegyűjtésével csatát nyertek, a háború azonban akkor nyerhető meg, ha az Európai Bizottság az unió szintjén kötelező érvénnyel kezdeményezi az egyenlő méltósággal élhető élet jogi biztosítékának megteremtését Európa minden őshonos nemzeti kisebbsége részére.

Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke és Kövér László, az Országgyűlés és az Alapítvány a Magyar Nemzeti Közösségek Európai Érdekképviseletéért (HUNINEU) elnöke a tanácskozáson Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Kövér László az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN), a Rákóczi Szövetség és a Hunineu Alapítvány által szervezett tanácskozáson azt mondta: az Európai Unió közállapotaira utal, hogy csataként és háborúként kell megélni egy olyan jogvédelmi küzdelmet, amelyet szerinte el sem kellett volna kezdeni, ha az uniót legalább annyira érdekelné az összlakosság tíz százalékának gondja, mint amennyire néhány millió Európába betörő illegális migráns helyzete.