Heves zivatar, felhőszakadás, viharos szél

időjárás Budapest esős
eső
Vágólapra másolva!
Megérkezett a lehűlés, és vele együtt a zivatarok: a katasztrófavédelem több balesetről is beszámolt, és a vasúti vonalakon is fennakadások voltak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vészjelzést adott ki az időjárás miatt.
Vágólapra másolva!

Vészjelzés az ország keleti felén

Heves zivatar és a felhőszakadás miatt adott ki riasztást az OMSZ

Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre.

Ma napközben és éjjel az ország északnyugati részén lesz a legkevesebb eső. Zivatarhoz átmenetileg erős vagy viharos széllökés (50-75 km/h), jelentős csapadék (10-30 mm) és kisméretű jég (kb. 2 cm) társulhat. Keleten egy-egy intenzív zivatar is lehet, amelyet 80 km/h feletti szélroham és nagyobb méretű jég (1-2 cm) kísérhet.

Szerdán helyenként alakulhat ki (várhatóan nem heves) zivatar, elsősorban a Tiszántúlon sokfelé valószínű jelentős vagy nagy mennyiségű (15-40 mm) csapadék

Rengeteg a baleset az időjárás miatt

Felborult egy kisteherautó a 27-es főút Sajószentpéter és Edelény közötti szakaszán. A főút érintett szakaszát félpályán lezárták. A balesetben két ember megsérült, ezért őket a mentők ellátják.

Összeütközött két autó a Győr-Moson-Sopron megyei Győrzámoly Rákóczi útján. Elsődleges információink szerint a balesetben két ember megsérült.

Szigetszentmiklóson a Csépi út és a Galagonya utca találkozásánál aluljáróba szorult egy dobozos kisteherautó, de senki sem sérült meg.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az Üllői utat teljes szélességében lezárták a Madarász utca kereszteződősénél, mivel itt összeütközött két autó. Két sérültje van a balesetnek, ami miatt a 236-os, és a 236A autóbusz terelve közlekedik, nem érinti az Iparvasút megállót.

Nyíregyházán egy teherautó és egy kocsi balesetezett, a Fürdő utca és a Kemecsei út kereszteződésében, ezért ezen a szakaszon félpályán halad a forgalom.

Kecskemét és Városföld között, az 5-ös főúton árokba csúszott egy autó, egy embert kellett ellátniuk a mentőknek.

Árokba hajtott egy pb-gázpalackokat szállító teherautó Kóspallagon, a Szent István úton, a rakományának egy része is az árokba borult. A műszaki mentés miatt az útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Akadozott a vasúti forgalom is

Kőbánya-Kispest állomáson fa dőlt a felsővezetékre, ezért Pestszentlőrinc felé csak az egyik vágányon közlekedhettek a vonatok kedd reggel, ami jelentős késéseket okozott a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen és a szegedi vonalon utazóknak.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Felsővezeték-szakadás miatt hosszabb volt a menetidő a Budapest–Hatvan–Miskolc–Nyíregyháza vonalon, ami érintette a Budapest–Újszász–Szolnok–Lőkösháza vonalon járó vonatokat is. A MÁVinform szerint a hibát azóta kijavították.

Székesfehérvár és Kápolnásnyék között egy meghibásodott sorompó okozta a fennakadást.

Fóton meghibásodott a váltó, ezért a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon lett hosszabb a menetidő legalább 15-20 perccel. Mint írták, várhatóan délre áll helyre a közlekedés.

Fotó: Polyák Attila - Origo