Halálos baleset történt Szolnokon

2018.06.27. 18:30

Ketten meghaltak, többen megsérültek szerdán Szolnokon, ahol egy mentőautó és egy utasokat szállító busz ütközött.

Egy busszal ütközött össze egy beteget szállító mentőkocsi Szolnokon, a Debreceni út és az Árnyas utca kereszteződésénél.

Forrás: MTI/Mészáros János

A mentő megkülönböztető jelzéssel haladt Szolnok felé, amikor összeütközött a vele szembe haladó busszal.A rendőrség jelenleg vizsgálja a baleset körülményeit, és teljes szélességében lezárta az érintett utat, a forgalmat a 4-es főút irányába terelik.

Forrás: MTI/Mészáros János

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy

a balesetben a mentőautó vezetője és a szállított beteg vesztette életét, a mentőben lévő mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült.

Állapotukat a helyszínen stabilizálták, majd a budapesti Honvédkórházba, illetve az Országos Baleseti Intézetbe szállították őket mentőhelikopterrel. 

A Szoljon.hu információi szerint a busz utasai közül 19-en könnyebben sérültek meg, 1 ember pedig súlyosan.  

Forrás: MTI/Mészáros János

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az M1 aktuális csatornának megerősítette, hogy az autóbuszon levő húsz sérült közül egy ember súlyosan, a többiek könnyebben sérültek meg. A sérültek között két gyermek is van, az ő állapotuk kielégítő, stabil. Jelenleg a kórházi vizsgálatok folynak. Az áldozatoknak és hozzátartozóiknak őszinte részvétüket nyilvánítják - közölte.

A Honvédkórház intenzív osztályára szállított mentőápoló állapota stabil, életveszélyes, többszörös koponyatörést, bordatörést szenvedett,és egyéb sérülései vannak, jelenleg vizsgálják - nyilatkozta Muzsay Ildikó orvos-ezredes, a Honvédkórház Egészségügyi Szervezési Intézetének vezetője.

Friss: a rendőrök befejezték a helyszínelést, feloldották az útlezárást.