Biztonsági őröket vertek meg a bulinegyedben - videó

2018.07.25. 16:40

Tizenhárman támadtak négy biztonsági őrre egy VII. kerületi szórakozóhelyen. Az egyik támadó gázpisztollyal lőtte az őröket, a társa pedig megkéselte az egyik biztonsági őrt.

Két férfi verekedett össze egy VII. kerületi szórakozóhelyen 2015 szeptemberében. Ezek után a biztonsági őrök egyiküket sem engedték vissza szórakozni. Az egyik férfi később találkozott három ismerősével, akiknek elmesélte a történteket. Elhatározták, hogy még aznap este visszamennek és bosszút állnak. Hogy meggyőzőbbek legyenek, szóltak még pár ismerősüknek, így összesen tizenhárman indultak vissza a szórakozóhelyhez – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A biztonsági őrök az öltözékük miatt nem engedték be őket a szórakozóhelyre, és elmondták nekik, hogy az a férfi, akit keresnek már nincsen bent.

Vitatkozni kezdtek, majd a banda rátámadt a biztonságiakra. A tizenhárom férfi közül heten támadtak rá az őrökre, a többiek bíztatták őket.

Az egyik támadó gázpisztollyal lőtt többször is a biztonságiakra, egy másik férfi késsel vágta meg többször az egyik őrt.

A többiek ököllel ütötték őket, poharakat, székeket és asztalokat dobáltak az őrök felé.

A verekedés közben mind a négy őr megsérült, a megkéselt férfinak ínsérülése lett, ami maradandó fogyatékosságot okozott, és az orra is eltört.

Az ügyészség súlyos testi sértéssel, csoportos garázdasággal és más bűncselekményekkel vádolja a támadókat.