Újabb fordulat a soroksári futónő gyilkossága kapcsán: elképzelhető, hogy a döntő bizonyíték mindvégig kéznél volt - állítja a Blikk.

A Gyurik Krisztina meggyilkolásával gyanúsított R. Szilveszternél öt évvel ezelőtti elfogásakor négy mobiltelefont és három SIM-kártyát is találtak a rendőrök. Ez azért lehet fontos, mert Krisztina telefonját nem találták meg a nyomozók a helyszínen, elképzelhető, hogy a gyilkos magával vitte. Nagy valószínűséggel az egyik mobiltelefon, amit a férfinél találtak, a kegyetlenül megölt Krisztináé volt.

Gyurik Krisztina feltételezett gyilkosának megtalálásáról szóló sajtótájékoztatón bemutatott felvételFotó: Polyák Attila - Origo

Megerősíthetem, hogy védencem börtönbe vonulásakor négy telefonkészülék került letétbe. Még nem beszéltem vele arról, hogy ezek között van-e az áldozaté is – nyilatkozta dr. Lichy József, R. Szilveszter ügyvédje a lapnak.

A Blikk úgy tudja, hogy a jelenleg a tököli rabkórházban lévő férfit még nem vitték ki a gyilkosság helyszínére.

2013 szeptemberében Gyurik Krisztina futni indult, haza azonban már nem érkezett, hosszas keresés után csak a holttestét találták meg. Az asszonyt megerőszakolták majd megölték. Gyilkosa most került elő, mint kiderült, egy másik ügy miatt évek óta börtönben volt.