A magyar ellenzéki EP-képviselők a bevándorláspárti oldalra álltak

2018.10.04. 14:45

A Fidesz szerint a magyar európai parlamenti képviselők már választottak: a bevándorláspárti oldalra álltak a bevándorlást pártoló és ellenző politikai erők küzdelmében.

Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója csütörtökön Budapesten újságíróknak azt mondta, az EP-választás közeledtével egyre élesedik a vita a bevándorlást pártoló és ellenző politikai erők között, és a magyar ellenzéki EP-képviselők a bevándorláspárti oldalra álltak.

Mint mondta, nemcsak a Sargentini-jelentés megszavazásakor volt ez világos, hanem az elmúlt évben is megszavaztak minden, a migráció elősegítését támogató brüsszeli javaslatot.

Büszkélkedtek vele, hogy segítették Sargentinit

Ujhelyi István, Szanyi Tibor, Niedermüller Péter, Molnár Csaba, Jávor Benedek és Meszerics Tamás EP-képviselők legkevesebb 16 alkalommal szavaztak meg olyan bevándorláspárti javaslatot az EP-ben, amelyek mind arra irányultak, hogy még több migránst hozzanak be Európába - jelentette ki.

Hozzátette: a magyar emberek akaratával szembemenve a képviselők támogatták a kötelező kvótát, az áttelepítési programokat, a migránsok családegyesítését.Megjegyezte: nemcsak megszavazták a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést, de Ujhelyi István és Niedermüller Péter is elbüszkélkedett vele, hogy egész dokumentumkötetet adott át Sargentininek, hogy elősegítse Magyarország lejáratását.

Hidvéghi Balázs szólt arról is: a Jobbik és az LMP képviselői sem álltak ki Magyarország mellett, "sunnyogtak és lapítottak", és ugyan nem szavazták meg a jelentést, de tartózkodó szavazatukkal elősegítették, hogy a javaslat "átmenjen".

Ha az ellenzékieken múlik, felgyorsul a migráció

A jövőben is számítani lehet arra, hogy az ellenzéki EP-képviselők minden bevándorláspárti javaslatot támogatni fognak, így azt, hogy a határvédelmet elvegyék a tagállamoktól, hogy a menekültügyi eljárásokat Brüsszelben folytassák le, hogy állandó betelepítési program induljon, és hogy legalizálják a migrációt - jelentette ki.

Hozzátette: az ellenzéki EP-képviselők azt is támogatják, hogy ne legyenek büntethetők az embercsempészekkel együttműködő civil szervezetek, és hogy több uniós forrást kapjanak az embercsempészekkel együttműködő Soros-szervezetek.

Az ellenzéki EP-képviselők a bevándorláspárti oldalra álltak, és ha rajtuk és a bevándorláspárti brüsszeli eliten múlik, nemcsak folytatódik, hanem fel is gyorsul Európa migránsokkal való elárasztása - jelentette ki.