Egy elhagyatott, romos épülethez csalták kiszemelt áldozataikat azok a gyerekek, akik ellen most vádat emelt a Fővárosi Főügyészség. Viperával, gázspray-vel, késsel fenyegetőztek, miközben az értékeiket követelték. Aki nem akarta nekik odaadni, azt megütötték és megrugdosták. Mindig a saját korosztályukra vagy a náluk fiatalabbakra támadtak rá. 

A 13 és a 14 éves fiú két különböző alkalommal, 2017. szeptember 24-én és szeptember 27-én is gyerekre támadt. A telefonjukat és a pénzüket követelték a 13-15 év közötti gyerekektől. A fiatalabb gyerekről kiderült, hogy korábban is volt ehhez hasonló ügye. 

Mindig a IX. kerületi Hídépítő utcánál lévő régi vásárcsarnok romos épületénél szemelték ki az áldozataikat. Háromszor csak ketten voltak, egyszer négy ismeretlen fiatal férfival együtt léptek oda a kiszemelt áldozatokhoz, 

majd viperával, gázspray-vel fenyegetőzve követelték tőlük az értékeiket.

Aki ellenkezett, azt bántalmazták, volt olyan kiskorú, akit a két fiatalkorú ököllel ütött, majd miután földre került, ott tovább rugdosták. A fiúnak végül vérző fejjel sikerült elmenekülnie a támadói elől. Egy másik esetben a 13 éves elkövető kést szorított az egyik kiskorú sértett combjához, és úgy követelte tőle az értékeit"

- olvasható Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész Origónak küldött közleményében.

A támadásoknak összesen 8 gyerek lett az áldozata. A két fiatalkorú támadót a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege

több rendbeli - részben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett - rablás bűntettével, illetve kísérletével

vádolja.

A 13 éves rablóval szemben a törvény alapján csak intézkedés alkalmazható, ezért neki az ügyészség  javítóintézeti nevelést kért a vádirat szerint. 14 éves társa fiatalkorúak börtönébe kerülhet.