Még azután is lopott, hogy a testvérével együtt elfogták

Vágólapra másolva!
Az ügyészség kisebb értékre üzletszerű lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy már bűntetett előéletű testvérpárral szemben. Egyikük rövid időn belül háromszor is lecsapott Kaposváron. 
Vágólapra másolva!

Az idősebb testvér 2018 augusztusában egy helyi ipartelepen járt. Belopakodott az egyik ott működő cég őrizetlenül hagyott irodájába, ahonnan

ellopta egy ott dolgozó pénztárcáját.


Másnap felkereste őt a testvére, aki akkor munkásszállón lakott. Azt mondta neki, hogy az egyik környékbeli építkezés vezetője rendszeresen sok pénzt tart az autójában, ezért eldöntötték, hogy fel fogják törni a munkásszálló udvarán parkoló kocsit - írja az ugyeszseg.hu.

A fiatalabb testvér, hogy ne tudják őket azonosítani, megrongálta a biztonsági kamerát, amely a parkolóra nézett.

A másik férfi pedig betörte az autó ablakát és kivett onnan egy pénztárcát, amelyben 25 ezer forint volt.

Magukhoz vették a zsákmányt és elmenekültek a helyszínről. De hiába rongálták meg a kamerát, hamar rájöttek a nyomozók, kiket kell keresni. Rövid időn belül elfogták és a bíróság elé állították őket, amely elrendelte a fiatalabb férfi bűnügyi felügyeletét. A testvére viszont szabadlábon védekezhetett. Újabb bűncselekményre készült novemberben. A Fő utcán biciklizett, amikor észrevette, hogy az egyik ott dolgozó munkásokat szállító kisbusz ajtaja nyitva van.

Odament és kivett az egyik hátizsákból 320 ezer forintot.

A lopás után a rendőrök elfogták a férfit, akit ezúttal nem engedtek szabadon, letartóztatták. Közben tolvaj testvére megkezdte korábbi börtönbüntetése letöltését.

Az ügyész a visszaeső idősebb férfi és a többszörösen és különös visszaesőnek minősülő fiatalabb férfi esetében is börtönbüntetést kezdeményezett azzal a kiegészítéssel, hogy ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek, a bíróság fixen meghatározott időre zárja őket rács mögé. Az egyik testvérnek 2 év 4 hónapot, a másiknak 1 év 7 hónapot javasoltak.