"Szánalmas, unalmas, hiteltelen": már az ellenzéknek is kínos Hadházy és Szél legújabb hisztije

Hadházy Ákos
Vágólapra másolva!
Az egyik ellenzéki portál értesülései szerint több képviselőtársuk keményen bírálta őket, mondván, korábban abban állapodtak meg, az ilyen akciók közösek lesznek. A kommentelők meg valósággal szétszedték az LMP-ből viharosan távozó politikusokat. "Ez egy szánalmas vergődés. Nemcsak unalmas, hanem végtelenül hiteltelen is. Hogyha ennyire képes a jelenkori hazai ellenzék, akkor nagy baj van" - írta egyikük. 
Vágólapra másolva!

Nem aratott osztatlan sikert (sőt, semmilyet) a két ex-LMP-s országgyűlési képviselő, Szél Bernadett és Hadházy Ákos magánakciója az ellenzéki képviselőtársaik körében. Hétfőn délután a politikusok visszamentek a köztévéhez balhézni. A mutatvány harmatgyengére sikerüledett, szövetségeseik kiborultak.

Nem tartották be a megbeszélteket

A Hírklikk (korábban Sztárklikk) nevű, jellemzően Gyurcsány Demokratikus Koalíciójának, illetve az MSZP-nek az álláspontját hirdető portál megkeresett több ellenzéki képviselőt Szélék lépése kapcsán. A lap arról számol be, hogy

a politikusok tegnapi próbálkozása a megkérdezett képviselők szerint zavart okoz az ellenzéki együttműködésben.

Legfőbbképpen azt kifogásolták, hogy az ex-LMP-sek senkit sem értesítettek, senkivel nem egyeztettek produkciójukról. "Még azoknak sem szóltak, akik velük együtt részt vettek a decemberi akcióban" - tették hozzá. Az "ellenzéki pártok képviselői" éppen azért sem örültek a hétfői történésnek, mert Szél és Hadházy rendszeres résztvevői az ellenzék megbeszéléseinek, ahol az a megállapodás született, hogy "az ilyen horderejű akciók közösek lesznek." Volt olyan ellenzéki képviselő, aki úgy fogalmazott a Hírklikknek, hogy az LMP társelnökei kompenzálni akarnak a tavasszal elmaradt összefogás miatt, ráadásul független képviselőként nehezebb nyilvánossághoz jutni, de tőlük is elvárható lenne a korrektség. Persze, a valódi gond az, hogy nyilván ők is tudják, mennyire kínos a közvélemény szemében Hadházyék produkciója.

A Facebookon is osztották őket

Az ex-LMP-sek több posztot is közzétettek akciójukról, és lépten-nyomon a Facebook live segítségével közvetítették a történteket. Szél egyik bejelentkezéséből kiderült, hogy Hadházyval a köztelevízió épületében éjszakáztak, azonban kedd délelőttre feladták a küzdelmet, és sajtótájékoztatót tartottak az épület előtt. Érdemes megvizsgálni, hogyan értékelték virtuális követőik a történteket.

- mondta el röviden-tömören a véleményét egy hozzászóló a felmelegített performanszról Szél oldalán.

Forrás: Facebook

Hadházy Facebook-oldalán egy másik hozzászóló is hasonló álláspontra helyezkedett, meglátása szerint a független képviselők alaposan túllőttek a célon.

Forrás: Facebook

"Azon még nem gondolkodott el a senkit sem képviselő asszony, hogy amíg horribilis összegű javadalmazásért csinálja a fesztivált, addig mások sokkal kevesebbért keményen dolgoznak?" - érkezett a teljesen logikus kérdés, ezúttal az egykori LMP-s női társelnökhöz.

Forrás: Facebook

Nem kell sokat lefele görgetni Szél falán, hogy egy újabb kritikus hozzászólásra bukkanjunk. A kommentelő azzal vádolta meg az ismételten az MTVA-ban turnézó képviselőket, hogy ötperces negatív hírnévért, szereplésért képesek elhanyagolni családjaikat.

Forrás: Facebook

Hadházy Ákos és Szél Bernadett már decemberben is élen járt a bohóckodásban az MTVA épületében. Előbbi az internetes mémekben mint Pókember lett ismert, miután megpróbált felmászni egy lépcső korlátján.

Hadházy mint Pókember

Szél Bernadett pedig már akkor is folyamatosan Facebook-élőzött. Ő közvetítette például a világnak Kunhalmi Ágnes ajtónak rohanását, amiben a szocialista képviselőnő fájdalmas farmersérülést szenvedett.