Veiszer Alinda helyett Farkasházy Tivadar is lehetne a Momentum főpolgármester-jelöltje

molesztálásügy megszólalók
Veiszer Alinda
Vágólapra másolva!
A Simicska Lajos tévéjében is megbukott Veiszer Alindát indította volna el főpolgármester-jelöltként a Momenum nevezetű viccpárt, azonban a nyáron még kultuszminiszterségről álmodozó riporternő nagy bánatunkra nemet mondott a felkérésre. Mindezt a hvg korábban álriportkészítéssel szerencsétlenkedő propagandistanője írta meg, és az írásműből az derül ki, hogy nem a viccpárttól tudja. Akkor viszont csak Veiszer Alinda mondhatta el, nyilván azzal a céllal, hogy életjelet adjon magáról. A 888.hu szellemes összeállításban elmélkedett azon, hogyha nem Veiszer Alinda, akkor mégis, ki lesz a viccpárt jelöltje? Farkasházy Tivadar vagy Heller Ágnes, esetleg Judith Sargentini?
Vágólapra másolva!

A Momentum nevezetű viccpárt Veiszer Alindát akarta elindítani a főpolgármesteri posztért az őszi önkormányzati választáson, de

az akkor még tévét birtokló Simicskának sem kellő műsorvezető némi gondolkodás után nemet mondott a felkérésre.

Állítólag már hónapok óta tudni lehet, hogy a Momentum többekkel is tárgyal arról, hogy valaki vállalja el és legyen a párt főpolgármester-jelöltje - minderről a balliberális propagandaoldal HVG számolt be. Természetesen nem szakember, hanem egy Puzsér Róberthez hasonló ismert személy.

A viccpárti Hajnal Miklós szerint ezzel még nincs vége, mert szerencsére több győzelemre esélyes jelölt is van a fejükben. Mármint a viccpárti "politikus" úgy gondolja, hogy egyszázalékos pártjuk megverheti Tarlós Istvánt... A 888.hu szerint is a Momentum szereplőválogatása arra enged következtetni, hogy a "párt" saját jelöltet akar állítani, így nem támogatja az LMP-s Puzsért vagy a szocialisták emberét. Veiszer indításának a gondolata azt sejteti, hogy

a mozgalom elsősorban a médiát akarta megnyerni, és a jelölt ismertségére építettek, szemben a budapestiek igényével. Igaz, a kizárólag csak szűk értelmiségi körben ismert Veiszer Alinda az ismertségnek nem különösebben felel meg.

A portál egyébként szavazást is indított, hogy ki legyen a viccpárt jelöltje. A győztes Fekete Pákó lett. De ha már viccpárt, a szavazáson méltatlanul lemaradt Hócipő- és Heti Hetes-sztár, Farkasházy Tivadar is nyugodtan lehetne a Momentum főpolgármester-jelöltje. Az egy százalékot éppúgy hozná, mint mondjuk az elnök, Fekete-Győr András, vagy az Echo TV stúdiójából a kellemetlen kérdések elől kimenekült Hajnal Miklós.

Ringben a HVG-s álriport írója

A mostani HVG-s cikk szerzője egyébként ugyanaz a személy, aki egy "csodálatos" álriportot tákolt össze a Billy Elliot-előadásról, politikai célzattal, meglehetősen ügyetlenül. A propagandistanő egyébként arról ismert, hogy az újságírásból élők közül feltehetően ő az egyetlen, aki büszke arra, hogy Havas Henrik tanítványa volt. Most egyébként Veiszer Alinda tudta felhasználni arra, hogy még egy picinyke ideig "rajongói" tudatában tartsa magát.

Kultuszminiszter szívesen lett volna

Meglepőnek tűnik, hogy a bukott műsorvezető nemet mondott a felkérésre, mivel tavaly nyáron még kultuszminiszter akart lenni. Történt, hogy 2018 májusában kirúgták Veiszer Alindát, az akkor még Simicska-féle Hír TV műsorvezetőjét, mert nem igazán nyújtott lehengerlő teljesítményt, már ami a nézettségi adatokat illeti. Az utolsó adásban Veiszer és Alföldi Róbert balliberális rendező-politikus arról tanácskozott, mi lenne, ha pártot alapítanának, és beszállnának a politikába.

Veiszer Alinda, Simicska Lajos tévéjének bukott műsorvezetője és a viccpárt Forrás: Veiszer Alinda

Veiszer Alinda arról volt ismert, hogy kinyomtatott Wikipédia-oldalak alapján az életrajzukról kérdezgette riportalanyait. Igaz, volt, hogy kettőt lapozott, és elnézte, hogy Rudolf Péternek már van Kossuth-díja. Na, és következzenek Veiszer Alinda vágyai: "Biztos, hogy ezért is odázom el folyamatosan ezt a lépést (mármint, hogy hivatásos politikus lesz),

mert ha egyszer csak úgy döntenék, hogy egy politikai pártban vállalok szerepet, vagy egy kormányban vállalok pozíciót mint oktatási vagy kulturális miniszter, akkor ki kell mondani, hogy vége a sajtós munkának.

Én nem szeretem azt a kettős játékot, hogy a sajtóban dolgozók időnként kormányszóvivők, időnként pedig a sajtószabadságért harcoló médiamunkások, mert ez a kettő kizárja egymást" – ezt már az Újszónak nyilatkozta a bukott tévés, amit a Pesti Srácok szúrt ki.

Az RTL-nek csak bohócnak kell

Veiszer megpróbálkozott az RTL Klubnál is egy kis bohóckodással, azonban kapott szavazat nélkül esett ki a férjével együtt. Természetesen műsorvezetőként fel sem merült, hogy számítanak rá, csak bohóckodásra használták fel.

Egy embercsempésznek hízelgett a bukott műsorvezető

Veiszerről az is kiderült, hogy a Soros-szervezetekkel összejátszó, embercsempészet miatt letartóztatott szír úszónővel 2017-ben az akkori Simicska-féle Hír TV-ben – nincs rá jobb kifejezés – érzékenyített. Egészen pontosan: együtt érzékenyítettek. A szír úszónő (és testvére, az úgynevezett menekültcsapatban úszó másik migránsnő) történetével az egész világon házalt. Állítólag egy fél tengert átúsztak, miközben migránstársai tucatjait mentették meg, erről mesélnek mindenütt.

Az azóta már kirúgott

Veiszer Alindánál természetesen szidta Magyarországot, hiszen kettős feladata volt: egyrészt az emberek fogadják el, hogy migránsok milliói akarnak Európába jönni, másrészt hogy Magyarországon viszont nem jó élni.

Az érzékenyítő beszélgetés most már különösen nevetségesnek tűnik: a hős szír úszónő testvérét egy ideig börtönbe zárták, mert a görög rendőrség letartóztatta. Embercsempészetért.