Több mint 1 millió gyerek sportol napi szinten

röplabda A sport szerepe gyerekkorban
Vágólapra másolva!
Mióta bevezették a mindennapos testnevelést az iskolákban, több mint 1,2 millió gyereknek vált fontossabbá a napi mozgás. 
Vágólapra másolva!

A magyar kormánynak három nagy célja van a sport területén - hangsúlyozta Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott.

  1. Hogy minél több fiatal és gyerek sportoljon;
  2. Hogy ezt "normális, európai színvonalú és méltó" infrastrukturális körülmények között tehessék meg;
  3. Hogy Magyarország és Budapest lehetőség szerint minél több nagy világversenynek adjon otthont, megmutatva ezzel, hogy a magyar egy sportos nemzet, egyúttal jó szervező is.

Nyitrai Zsolt ez utóbbival a 2017-es vizes világbajnokság, valamint a cselgáncs-világbajnokság lebonyolítására utalt. A miniszterelnöki megbízott bejelentette: a baranyai megyeszékhely sportéletét koordináló

Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. 890 millió forintos támogatásban részesül

a központi költségvetésből. Mint mondta, Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott sikeres és eredményes tárgyalása során azt kérte, hogy a pécsi sport és sportélet kapjon még nagyobb figyelmet, elismerést és anyagi támogatást.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Pécsen szép eredményekkel és országosan is kiemelkedő példaértékű munkával találkozhatunk - hangoztatta a politikus.

Vári Attila a támogatást megköszönve arról beszélt, hogy a PSN Zrt. olyan biztonságot kapott 2019-re, amivel méltóan tudják idei feladataikat ellátni. A PSN Zrt. 2010 óta működő komplex sportirányítási rendszerét ismertetve felidézte, hogy a baranyai megyeszékhely 14 sportlétesítményét, illetve az ország egyik legnagyobb és legeredményesebb sportiskoláját üzemeltetik. Létesítményeikben évente 400-450 ezer főt fogadnak, tanévenként pedig 110-120 iskolában a baranyai sportot is felügyelik, 14 ezer diáknak biztosítva sportolási lehetőséget. Vári Attila újságírói kérdésre válaszolva közölte: a 890 millió forintos támogatásból 590 milliót bérekre és járulékokra, 300 millió forintot pedig létesítményüzemeltetésre fordítanak.