Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A szocialistáktól mindig csak megszorítást kaptak a nyugdíjasok

Schwáb Richárdné ablak hőfokszabályzó hőmennyiségmérő radiátor távfűtés TÁRGY EGYÉB TÁRGY
Budapest, 2009. november 27. Schwáb Richárdné közös képviselő beállítja a kívánt hőfokot lakásának egyik radiátorán a hőszabályozóval a Főtáv ÖKOPlusz program keretében korszerűsített egyik épületben Budapesten, az I. kerület Attila u. 25. szám alatt. A radiátor baloldalán a távolból is leolvasható hőmennyiségmérő. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A szocialisták elvettek egyhavi nyugdíjat, háromszorosára emelték a gáz árát és kétszeresére az élelmiszerek áfáját - idézte fel Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője, milyen megszorításoknak voltak kitéve a nyugdíjasok 2010 előtt. 
Vágólapra másolva!

A nyugdíjasok az ellenzékre azóta sem számíthatnak - állapította meg Dunai Mónika, aki kitért arra, hogy az ellenzék rendre támadja és visszautasítja azokat az intézkedéseket, amelyeket azért hoznak, hogy az idősek, a nyugdíjasok életét megkönnyítsék.

Ellenezték a rezsicsökkentést, nem szavazták meg az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését sem,

és támadják azt a gazdaságpolitikát, amelynek köszönhetően az elmúlt két évben nyugdíjprémiumot is tudtak fizetni - fejtette ki a fideszes politikus.

Illusztráció Forrás: MTI/Kovács Attila

Dunai Mónika kiemelte: a kormánytól és a kormánypártoktól megbecsülésre és tiszteletre számíthatnak a nyugdíjasok, azt szeretnék, ha ők is részesülnének az ország gazdasági eredményeiből, hiszen évtizedeket dolgoztak ezért az országért.

Hozzátette: 2010 óta - ahogy ígérték - megőrzik a nyugdíjak értékét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről