Demeter Márta lebukott: VIP-kártyát kért a Honvédkórházban

DEMETER Márta
Budapest, 2018. október 15. Demeter Márta, az LMP frakcióvezető-helyettese Stop tandíj! Az LMP és a Lehet Más a Jövő aláírásgyűjtést indít a tandíj bevezetése ellen címmel sajtótájékoztatót tart a Corvinus Egyetem Fővám téri főépülete előtt 2018. október 15-én. A párt aláírásgyűjtést indított a felsőoktatási intézmények tandíjmentességének megőrzéséért. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az Origo birtokába került dokumentum szerint a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott Demeter Márta, az LMP társelnöke VIP-kártyát igényelt magának a Honvédkórházban. Tehát annak tudatában vádolt meg jogtalanul másokat, hogy közben ő maga már 2017-ben, országgyűlési képviselői pozícióját kihasználva külön bejáratú engedélyt kért az egészségügyi ellátáshoz. Ráadásul közben a közösségi oldalán egy bejegyzésben a Honvédkórházat szidta.
Vágólapra másolva!

Demeter Márta egy korábbi Facebook-bejegyzésében azt írta:

A Honvédkórház 3,8 millió forintot kér a közérdekű adatokért! Így perre megyünk az elmúlt 4 évben megkötött szerződésekért. Ez immár a harmadik adatigénylési perünk az ügyben. Ennyire titkolóznak az emberek előtt! A kórházban kialakult krízisben a korábban 8 évig vezérkari főnök mai honvédelmi miniszter személyes felelőssége megkerülhetetlen.
A honvédelmi vezetés hozzáállása pedig azoknak a dolgozóknak az orvosoknak, szakdolgozóknak és kórházi alkalmazottaknak a lebecsülése és elárulása, akik minden nap erőn felül teljesítenek, az áldatlan körülmények ellenére is igyekeznek ellátni a betegeket. A teljes összeomlás csak az ő munkájuknak köszönhetően nem következett be.

Arról viszont már nem írt, hogy ebbe a kórházba ő maga VIP-kártyát igényelt országgyűlési képviselőként.

Korábban egyébként az LMP társelnöke egy iratbetekintésre hivatkozva azt hazudta, hogy a honvédség repülőgépével hozták haza Ciprusról (egészen pontosan Demeter Márta a ciprusi várost, Pafoszt görög szigetnek titulálta) Orbán Viktor 14 éves lányát. Hamar kiderült azonban, hogy a gépen egy Orbán L. nevű százados kétéves kislánya, Flóra utazott, teljesen szabályosan, a NATO-normák szerint. A történtek után Kövér László az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójánál kezdeményezte az LMP-s politikus nemzetbiztonsági felülvizsgálatát, a Fidesz képviselőcsoportja pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, amely megállapította, hogy az ellenzéki politikus nem nyilvános adatokat hozott nyilvánosságra.

A Központi Nyomozó Főügyészség pedig hivatali visszaélés gyanújával rendelte el a nyomozást Demeter Márta ügyében, aki ellen többen is feljelentést tettek. A gyanú szerint az LMP társelnöke harminc évre titkosított, nem nyilvános, érzékeny katonai adatokat tett közzé, felvetve a hivatali visszaélés gyanúját.

Most pedig kiderült tehát, hogy valójában ő az, aki kiváltságosnak érzi magát, ezért egy VIP-belépőt is igényelt a Honvédkórház Speciális Rendeltetésű Centrum járóbeteg-ellátásának igénybevételére.

Demeter Márta VIP-kártyája Forrás: Origo

Magyarán, úgy vádolt meg jogtalanul másokat, hogy közben ő maga már 2017-ben, országgyűlési képviselői pozícióját kihasználva külön bejáratú engedélyt kért az egészségügyi ellátáshoz.