Feljelentést tettek Szabó Bálint szegedi jogász ellen

Vágólapra másolva!
Az Origo információi szerint egy magánszemély feljelentést tett pénteken a Nemzeti Nyomozó Irodánál Budapesten Szabó Bálint és cége, a Liquid Kontroll Kft. ellen. A feljelentés részletezi, hogy Szabó jogtalanul jár el a Szeviép-károsultak képviseletében. Az Origo értesülései alapján a feljelentés azon alapul, hogy Szabó és cége, a Liquid Kontroll Kft. olyan tevékenységeket végez, melyhez nincsenek meg a megfelelő engedélyei, és miközben üzletet csinál a károsultak ügyéből, megtéveszti őket.
Vágólapra másolva!

Szabó cégének tevékenységi körei - elvben, Szabó nyilatkozatai alapján - az alábbiak:

- követelés-kezelés,
- követelés-vásárlás,
- követelés-behajtás,
- bizalmi vagyonkezelés, sértetti, avagy hitelezői képviselet,
- mediátori tevékenység a felek között.

Ha azonban megnézzük a fenti tevékenységeket, úgy egyértelműen kijelenthető, hogy ezek mindegyike, kivétel nélkül, engedélyhez kötött, és

Szabó Bálint, valamint a Liquid Kontroll Kft. egyetlen ilyen engedéllyel sem rendelkezik.

Vélelmezhetően a jogalkotó elsődleges szándéka az volt az engedélykötelezettséggel, hogy képes legyen megvédeni az állampolgárokat a visszaélésektől, ezt a védelmet pedig leginkább úgy tudja érvényre juttatni, hogy szakmai és anyagi garanciákat vár el az ezeket végző vállalkozásoktól.

Szabó Bálint és a Liquid Kontroll nem rendelkezik olyan engedélyekkel, amelyek a tevékenységeihez kellenének

Ha áttekintjük a Liquid Kontroll Kft. cégkivonatát, tisztán látszik: Szabó Bálint cégének egyetlen felsorolt tevékenységhez sincs engedélye, nem rendelkezik megfelelő pénzügyi garanciákkal, és nincsen minimálisan elvárható szakmai gárdája sem.

A fentebb vázolt tevékenységeket a társaság úgy végzi, hogy a cégkivonat tanúsága szerint a társaság fő tevékenységi "üzletviteli, és egyéb vezetési tanácsadás", ez a főtevékenység azonban nem kapcsolható a jelen pillanatban végzett tevékenységek egyikéhez sem.

A feljelentő szerint

Szabónak tehát sem engedélye, sem megfelelő pénzügyi garanciái sincsenek a Szeviép-károsultak követeléseinek képviseletére,

ebből mégis komoly haszonra tesz szert. Czeglédy Csaba, a hatmilliárdos költségvetési csalással megvádolt szocialista ügyvéd-politikus szerint

Szabó a Szeviép-károsultak követeléseit 10%-os sikerdíjért végezte, és Szegeden úgy tudják az érintettek, maga is vásárolt követeléseket a csődbe ment kisvállalkozóktól.

Szabó Bálint 10%-os sikerdíja: megtévesztett vállalkozók?

A Magyar Állam eddig 2,4 milliárd forintért állt helyt a Szeviép-ügyben, ennyit fizetett ugyanis ki a Botka László vezette szegedi önkormányzat és a Szeviép miatt csődbe jutott kisvállalkozók megsegítésére.

Amennyiben a tízszázalékos sikerdíj igaz, akkor a nehéz helyzetben lévő vállalkozókat becsapva Szabó 240 milliót kapott eddig, jogtalanul.

A feljelentő ezért a Nemzeti Nyomozó Irodánál tett feljelentést a Szabó Bálint tulajdonolta Liquid Kontroll Kft.-vel szemben, azért, mert Szabó megtéveszti a károsultakat, és megfelelő engedélyek hiányában jár el.

A beadvány szerint Szabó Bálint "engedély nélküli pénzügyi tevékenységet" végez, hiszen vélelmezni lehet, hogy nem csupán képviseletet lát el, hanem követeléseket is vásárol.

Sértetteket, károsultakat és hitelezőket vesz rá csalárd módon, hogy bízzák rá a képviseletet, miközben ahhoz sem szakmai, sem anyagi garanciákat nem nyújtott és nem nyújt.

Vagyis ő is becsapja és megkárosítja azokat, akiket Botka László szegedi szocialista polgármester kedvenc cége, a Szeviép egyszer már átvert.