Pillanatok alatt fegyverezte le a fegyőrt a szökött bankrabló

megszökött egy fogoly a Fővárosi Törvényszékről
Vágólapra másolva!
Néhány másodperc alatt fegyverezte le az őt megbilincselni készülő őrt a bankrabló, aki aztán egy sofőrt túszul ejtve a kocsijával menekült, végül a rendőrök hét lövéssel életveszélyesen megsebesítették. A férfit a Fővárosi Törvényszék garázdaság és rongálás miatt 1 év egy hónap börtönbüntetésre ítélte. Ezután nem akart visszamenni a börtönbe, ahol már kilencéves büntetését töltötte. A lefegyverzett börtönőrt kiengedték a kórházból.
Vágólapra másolva!

Előtte meglátogatta a kórházban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának parancsnoka, Tóth Tamás.

A fegyőr régóta szolgált a testületnél. Megviselték ugyan a történtek, és könnyebben megsérült, de egynapos megfigyelés után elhagyhatta a Bajcsy-Zsilinszky Kórházat. A Bors úgy tudja, hogy az ítélethozatalkor hatalmas erővel, ököllel ütötte arcon a veszélyes bűnöző, majd megszerezte a fegyverét, és túszul ejtette. Sőt, a fegyvert a bíróra is rászegezte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 11 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületéből a 35 éves Sz. Károly kimenekült egy tússzal.

A szökevény a Stollár Béla utca és Bihari János utca kereszteződésénél megállított egy Nissan X-Trailt, és a 63 éves sofőrt arra kényszerítette a fegyverrel, hogy segítsen neki a menekülésben. Elengedte a fegyőrt és beszállt az autóba, majd a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

Forrás: Origo


A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra, és látták, hogy a férfi fegyvert tart a sofőr fejéhez. Mivel az úton feltorlódtak az autók, a Nissan megállt a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél. A 35 éves férfi kiugrott a kocsiból és egy Mercedes felé szaladt. Abban egy 33 éves férfi és a húga ült. A szökött rab többször is a rendőrök felé lőtt, majd ütni kezdte a Mercedes szélvédőjét, be akart szállni a hátsó ülésre.

Ekkor a sofőr kiszállt, dulakodni kezdett a szökevénnyel, ráugrott, majd leszorította a vállát, és a fegyvert tartó kezét. Közben azt kiabálta a rendőröknek, hogy lőjék már le a támadót, aztán átfordította magán és ellökte Sz. Károlyt.

A szökött rab elrohant, és mivel a rendőrök felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire sem állt meg, többször is rálőttek. A combját, a térdét, a csípőjét és a vállát találták el.

A helyszínen elfogták és súlyos, életveszélyes sérülésekkel kórházba vitték. Megműtötték, azóta stabil az állapota, de altatásban tartják még.

Úgy tudni, hogy Sz. Károly volt az a bankrabló, aki 2017-ben egy Kőbányai bankfiókot rabolt ki.

Menekülés közben viszont elütötte egy kisteherautó, és kórházba került. A bíróság 9 év börtönre ítélte, és pénteken is a börtönből vitték tárgyalásra. Sőt, korábban, 2003-ban gyilkosságban való bűnsegédként is elítélték.