Gyurcsányék és a Párbeszéd is védi a Jobbikot a legújabb zsidógyalázó felvétel után

Vona Gábor
Vágólapra másolva!
„Saul-fordulás”, „zsidóügyi szakértő”, „egymást ajnározó zsidók” – ezek a gondolatok hangzottak el a Jobbik egyik frakcióülésén, ami a jelek szerint a legkevésbé sem izgatja a balliberális pártokat. A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Sneiderék jó úton indultak el, a Párbeszéd pedig úgy látja, hogy erős változáson mentek át az elmúlt években. A balliberális oldal sablonszövegekkel mentegeti az antiszemita alakulatot, és ezzel egyre inkább belesüpped az antiszemitizmus mocsarába.
Vágólapra másolva!

Az Origo birtokába jutott a Jobbik egyik korábbi frakcióülésének teljes hanganyaga, amelyen teljes mértékben vállalhatatlan, antiszemita kijelentések hangzottak el.

  • Vona Gábor a vállaltan zsidó származású Szegedi Csanád kapcsán Saul-fordulatról beszélt, aki szerinte átállt a zsidókhoz.
  • Kiderült, hogy a Jobbik annyira antiszemita párt, hogy 2012 végén még zsidószakértőjük is volt – Hegedűs Lórántné személyében. A politikus nem okozott csalódást, a frakcióülésen arról értekezett, hogy az amúgy színtisztán antiszemita pártban is „az egyik zsidó ajnározza a másikat”.

Normális esetben egy valamit magára adó baloldali párt a létező összes fórumon tiltakozna a történtek miatt. Mit tesz a hazai balliberális szekció? Ezt:

  • Párbeszéd: Jávor Benedek az Origo által hétfőn nyilvánosságra hozott, a Jobbik 2012-es frakcióülésén készült hangfelvételről kapott kérdéseket. A politikus azt felelte, hogy a Jobbik erős változáson ment át az elmúlt években. Annak ellenére, hogy a Jobbik komoly jeleit mutatja annak, hogy a politikai közép felé mozdult el, a pártnak szembe kell néznie a múltjával – ismertette álláspontját.
  • Demokratikus Koalíció: Varju László véleményét kikérték az Origo által hétfőn nyilvánosságra hozott, a Jobbik 2012-es frakcióülésén készült hangfelvételről. A Gyurcsány-párti politikus azt mondta, nem a többi ellenzéki pártnak kell megvédenie a Jobbikot. A Jobbik múltjában vannak vállalhatatlan elemek, de amennyiben a párt együtt akar működni az ellenzékkel, akkor ezzel a múlttal le kell számolnia – jelentette ki. Hozzátette, véleménye szerint a Jobbik elindult ezen az úton, és jó irányba halad.

Itt tudja részleteiben elolvasni, mik azok a mondatok, amelyek nem érték el a balliberális pártok ingerküszöbét.