Márki-Zay Péter mintha elcsúszott volna a korrupció banánhéján

Márki-Zay Péter
Hódmezővásárhely, 2018. március 19. Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester beszél a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén a városháza dísztermében 2018. március 19-én. Balról Ambrus Norbert, a jogi iroda vezetője. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A Rádió 7 szombat délelőtti műsorában, a Heti megfejtésben szóba került az egyébként az Origo által elsőként megírt, meglehetősen gyanús hódmezővásárhelyi lakásvásárlás ügye, ahol is Nagy Ernő szocialista képviselő korrupciógyanús módon akart lányának lakást szerezni. 
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, áron alul, jogszabálysértő módon, a közgyűlést megkerülve értékesített egy, a város főterén található önkormányzati lakást Márki-Zay Péter polgármester Nagy Ernő helyi szocialista képviselő lányának. A polgármester szánalmas védekezésbe kezdett, azt mondta, hogy a szignózáskor nem tudta, hogy a szocialista politikus hozzátartozójáról van szó, ráadásul "500 aláírnivaló papír van az asztalán".

Nagy Ernő szocialista politikus visszalépett, vagyis elállt a hódmezővásárhelyi Kossuth téri ingatlan megvásárlásától, amit a helyi Fidesz politikusai egyértelmű beismerésnek tartanak. Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája arról beszélt a Rádió 7-ben, hogy

Márki-Zay Péternek nem jött jól, hogy kiderült a lakásmutyi Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Ahogy a Promenad.hu oldalán olvasható, Gajdics Ottó, a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője úgy látja,

Márki-Zay annyira azon dolgozik, hogy megbuktassa Orbán Viktort, hogy már arra sem figyel, mit ír alá.

Apáti Bence, a Magyar Nemzet publicistája (aki a Budapesti Operettszínház balettigazgatója is) azzal kommentálta az esetet: őt páros lábbal rúgnák ki a munkahelyéről, ha nem tudná, mihez adja a nevét.

A műsorban arról is szó esett, hogy a Márki-Zay vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom 1 millió forintot ajánl fel annak, aki választási csalást leplez le. Bayer Zsolt feltette a kérdést, hogy miből szeretne 1 millió forintokat osztogatni egy olyan politikai csoportosulás, amelyik még állami támogatásban sem részesül?

– tette fel a kérdést Bayer Zsolt.