Webernek érdemes lehet átgondolnia, hogy célszerű-e a Néppárt legsikeresebb pártját számon kérnie

HARRACH Péter; KOCSIS Máté
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Múzeum előtti, tegnapi ünnepségen, Kocsis Máté nyilatkozott a Pesti Srácoknak, amelyben arra a kérdésre, hogy mit üzenne Manfred Webernek, az Európai Néppárt csúcsjelöltjének, a Fidesz frakcióvezetője kifejtette, hogy "Talán érdemes lehet átgondolnia azt, hogy helyes dolog-e a Fideszt akkor pellengérre állítani az Európai Néppártban, amikor a Fidesz elsőként állt ki a kereszténydemokrácia értékei, és a keresztény kultúra védelme mellett. És azt gondolom, hogy azt is érdemes lehet átgondolnia, hogy célszerű-e az Európai Néppárt legsikeresebb tagpártját folyamatosan számon kérnie."
Vágólapra másolva!

A Pesti Srácok újságírója rövid interjúkat készített a Nemzeti Múzeum előtt összegyűlt tömegben, és többek közt arról kérdezte a megjelenteket, hogy mi az 1848-as forradalom és szabadságharc tanulsága a ma magyar emberének.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is nyilatkozott a Pesti Srácoknak, és arra a kérdésre, hogy mi volt a két miniszterelnök, Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki beszédeinek a fő üzenete, a frakcióvezető kifejtette, hogy szerinte a legfontosabb a két beszédben az volt,

hogy a két nép, a magyar és a lengyel most is számíthat egymásra, ahogy a közös történelmünk során szinte mindig. Tehát a mostani európai vitákban is támaszkodhatunk egymásra.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A frakcióvezető arra a kérdésre, hogy mit üzenne Manfred Webernek, az Európai Néppárt csúcsjelöltjének, kifejtette, hogy

Íme a PS teljes videója: