Választási csalás gyanúja miatt szavaznak egy jobbikos képviselő mentelmi jogáról

parlament, planáris ülés, Farkas Gergely, a Jobbik képviselője felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén
Vágólapra másolva!
Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta a jobbikos Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztését. Mint arról az Origo korábban beszámolt, választási csalással vádolják a politikust, aki 2018-ban egy LMP-s politikust próbált megvesztegetni. Az Országgyűlés ma kezdődő kéthetes ülésének első ülésnapján dönthetnek a képviselőről. 
Vágólapra másolva!

A Legfőbb Ügyészség korábbi közleménye szerint Farkas Gergely jobbikos képviselő a megalapozott gyanú szerint tavaly áprilisban

az LMP-s képviselőjelölt-társának felajánlotta a kampányra addig fordított 600 ezer forint összegű költsége kifizetését, amennyiben a választástól visszalép.

Az ügyészség álláspontja szerint a jobbikos politikus cselekménye a választás rendje elleni bűntett megállapítására alkalmas.

Farkas Gergely, a Jobbik képviselője Forrás: MTI/Illyés Tibor

Korábban az Origo birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje

pénzt ajánlott Midi Melániának, az LMP-s vetélytársának, hogy visszalépjen a javára a kiskunhalasi körzetben.

Az LMP-s jelölt visszautasította az „ajánlatot" azzal, hogy ez egy meglehetősen erős kijelentés volt.

"A hangfelvételben hallható felvetés részemről elhangzott, de természetesen nem komoly szándékkal, ez jól érzékelhető abból, hogy nem kijelentésként, hanem egy hangsúlyból is érezhetően vicces felvetésként hangzott el" – írta a jobbikos politikus a Facebook-oldalán nem sokkal az után, hogy kikerült a felvétel.

Az Országgyűlés ma kezdődő kéthetes ülésének első ülésnapja ezúttal is 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A

parlament ezután előbb megtárgyalja, majd határozatot is hozhat a jobbikos Farkas Gergely mentelmi ügyében.

A képviselőknek ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre az interpellációkra, míg az azonnali kérdéseket további egy órában tehetik fel a kormány tagjainak.

Az Országgyűlés kedden harminchat ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentheti a tavalyi év végére visszanyúló fegyelmi ügyekben, szerdán pedig a kormány családvédelmi akciótervéhez kapcsolódó törvénymódosításokat kezdheti tárgyalni a parlament.