Varga-Damm Andreának esze ágában sincs lemondani lakásmaffia-botránya után

Varga-Damm Andrea
Vágólapra másolva!
Megint a Facebookon próbált magyarázkodni egy idős nő kisemmizésének vádja alól Varga-Damm Andrea. Bár a jobbikos képviselőnek továbbra sem sikerült eloszlatnia az ezzel kapcsolatos kételyeket, írásából kiderült, hogy a Jobbikban belső vizsgálat indult ügyvédi múltjával kapcsolatban. Utólag meglehetősen furcsa: nem találtak semmit a vizsgálódás során. Varga-Damm most éppen erre a történetre hivatkozva próbálja menteni magát a kellemetlen helyzetből. Elég gyenge lábakon áll a védekezése. 
Vágólapra másolva!

"Öntsünk csak szépen tiszta vizet a pohárba!" - ezzel a felütéssel kezdte legújabb magyarázkodó bejegyzését Varga-Damm Andrea. Mint ismert, az Echo TV Informátor című műsorának stábja talált egy olyan "problémás" szerződést, amelynek segítségével kiforgathattak egy idős nőt a lakásából - a dokumentumon a jobbikos politikus pecsétje és aláírása díszelgett. Bár tisztázni ezúttal sem sikerült magát a vád alól, soraiból érdekes dolgok derültek ki. A Jobbik vezetősége számolt azzal a lehetőséggel, hogy

a párt közelébe kerülő Varga-Damm Andrea - ügyvéd - múltjában lehettek olyan "elemek", amellyel zsarolhatóvá tették, ezért belső vizsgálatot indítottak vele kapcsolatban.

Elárulta, hogy az ügy az elnökség döntése alapján Apáti Istvánhoz került, aki jelentésében arra jutott, hogy ügyvédi munkásságában "semmiféle olyan tett nincs, amely valójában lejárathatná". A dolog azért érdekes, mert a napokban a Pesti Srácok éppen Apátit szólaltatta meg, aki elmondta, érdeklődve várja a fejleményeket. Varga-Damm továbbá beszámolt arról, hogy minden iratot Apáti rendelkezésére bocsátott, hónapokon át tartott a vizsgálat,

a párt elnöksége pedig konzultált az ügyvédi kamara vezetőségével.

Ahogy beszámoltunk róla, az ominózus ügye miatt fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene, valamint 1994-ben és 2000-ben szintén vizsgálat indult ellene más ügyekben, 2006-ban pedig kizárták a Budapesti Ügyvédi Kamarából. Ennek fényében különösen furcsa, hogy semmi terhelőt nem találtak Varga-Dammról, aki közösségi oldalán arról számolt be, hogy a vizsgálat lezárultát követően a pártvezetés úgy döntött, "hosszú távon számolnak vele, mint politikussal". Írása végén hozzátette, hogy nem fog lemondani a botránya miatt.

Szombaton hírt adtunk róla, hogy Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti képviselője ügyvédként több olyan adásvételi szerződést készített, amellyel jelentős kárt okozott az ingatlanok tulajdonosainak. Az Echo TV Informátor című műsora legutóbbi adásában a lakásmaffia rendszerváltás utáni tevékenységét dolgozta fel, amelyben könnyen lehet, hogy a jobbikos politikusnak is szerepe lehetett. A tévécsatorna több olyan dokumentumot mutatott be, amelyeken az egykori ügyvéd pecsétje és aláírása is szerepel, többek között a közreműködésével tehettek ki saját házából egy idős asszonyt. A hír végigszáguldott az országos médiában, amit a politikus nem vett jó néven, öt posztban reagált a műsor állításaira. Ingerülten perrel fenyegetőzött, szidta a műsorban megszólaló két nőt, azonban írásaiban azt nem tagadta, hogy közreműködött a lakókat kisemmiző szerződések létrejöttében. Hétfőn zaklatott állapotban négyszemközti beszélgetésre invitálta a Hír TV és az Echo TV riportereit, amely kedden akár össze is jöhetett volna, azonban a politikus inkább elmenekült az Informátor stábja elől.