Gulyás: Brüsszelnek mielőbb le kell állítania a migránskártyaprogramot

migration social Horizontal
A migrant camp is evacuated by police forces on February 21, 2019 in Calais. (Photo by Philippe HUGUEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Brüsszelnek mielőbb le kell állítania a migránskártyaprogramot – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten. A miniszter kiemelte: aggasztó, hogy terroristák juthatnak migránskártyához, és elfogadhatatlan, hogy az EU, illetve az ENSZ pénzzel segíti az utazásukat, Európában tartózkodásukat.
Vágólapra másolva!
Migránstábor felszámolása, Calais (illusztráció) Forrás: AFP/Philippe Huguen

A kormánynak információi vannak arról, hogy létezik a migránskaraván veszélye. Nem tudni, hogy ez valósággá válik-e, de ha igen, a magyar határvédelem felkészült, és képes megvédeni az országot.

Gulyás Gergely kitért arra:

fontos, hogy Magyarország ne váljon a bevándorlás áldozatává,

de az ország nemzetközi kötelezettségein túlmenően szeretne segíteni mindenkinek, elsősorban a keresztény közösségeknek. Ezért úgy döntöttek, hogy két szíriai projekt támogatásával is segítenek.

A cél, a bevándorlásellenes bizottság

Kifejtette: a szíriai Melkita Görögkatolikus Egyház projektjeit támogatják a Hungary Helps Program keretében, egy iskola újjáépítésére 794 millió, homszi házak és szociális intézmények felújítására pedig 318 millió forintot adnak. A cél, hogy a lehető leghamarabb olyan állapotokat teremtsenek, amelyek maradásra bírják az embereket, hiszen nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget kell elvinni az érintettekhez - magyarázta.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy van egy alapvetően bevándorláspárti Európai Bizottság, azon belül pedig egy kifejezetten bevándorláspárti migrációs biztos, ami elfogadhatatlan.

Azért kell küzdeni az európai parlamenti (EP-) kampányban, hogy olyan eredmény szülessen, amely azt a világos üzenetet hordozza, hogy az európai, illetve a magyar polgárok bevándorlásellenes bizottságot szeretnének -

mutatott rá.

Csak januárban 64 ezren kaptak migránskártyát

Mint arról korábban beszámoltunk, egyre több kérdés fogalmazódik meg a migránskártyákkal kapcsolatban, miután Brüsszel azt már elismerte, hogy Haszan F. is hozzájutott ahhoz. Ha olyan szigorú a kártyák kiosztásakor az ellenőrzés, mint ahogy azt a brüsszeli bizottság állítja, hogyan juthatott ahhoz hozzá a terroristavezér? - tette fel a kérdést korábban Halász János.

Halász János szerint a brüsszeli bizottság eddigi nyilatkozatai egyáltalán nem megnyugtatóak, sőt egyre inkább úgy tűnik:

a migránskártyák komoly biztonsági kérdéseket vetnek fel, azok alkalmasak a migráció és a terrorizmus finanszírozására is.

- tette fel a kérdést a fideszes képviselő. Álláspontja szerint mindez igazolja, hogy irányváltás szükséges a brüsszeli politikában, mert a mostani bevándorláspárti többség veszélybe sodorja az európai embereket, Európa biztonságát, és terrorizmust, állandó fenyegetést hoz a kontinensre.