Úgy tűnik, hogy az MSZP-ben mindig van lejjebb

Bangóné Borbély Ildikó
Budapest, 2019. február 10. Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s parlamenti képviselő felszólal az ellenzéki pártok Értékelni jöttünk! címmel meghirdetett tüntetésén a Szent György téren Orbán Viktor évértékelő beszéde után 2019. február 10-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Bangóné Borbély Ildikó képviselő patkányozása után az MSZP nem állt le a gyűlölködéssel, és egy újabb patkányozós videót töltött fel hivatalos Facebook-oldalára. A nagyobbik kormánypárt nem hagyta szó nélkül a történteket, Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, „ez újabb mélypontja az MSZP-nek”. 
Vágólapra másolva!

„Ez újabb mélypontja az MSZP-nek” – ezt Hidvéghi Balázs mondta, akit hétfői sajtótájékoztatóján arról kérdezték, mi a véleménye arról, hogy az MSZP Facebook-oldalán egy kommentben már irtásról beszélt valaki. A fideszes politikus felháborítónak nevezte, ahogyan Bangóné Borbély Ildikó a magyar emberek tömegeivel kapcsolatban fogalmazott. Szerinte erre nincs mentség, nem lehet senkit patkányhoz hasonlítani, akkor sem, ha a politikai ellenfél táboráról van szó, egyúttal annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az MSZP-s politikusnak le kellene mondania parlamenti mandátumáról. „Nem méltó arra, hogy embereket képviseljen” – tette hozzá.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s parlamenti képviselő Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Egészen elképesztő szánalmas mélypontja ez a magyar baloldalnak– kommentálta Hidvéghi azt az újságírói kérdést, amelyik szerint az MSZP „patkánykormány névvel és címmel kampányt is indít”. A Fidesz kommunikációs igazgatója szánalmasnak nevezte, ahogy az MSZP „kínos és gyáva” magyarázkodásba kezdett Bangóné Borbély Ildikó kijelentésével kapcsolatban ahelyett, hogy visszahívta volna őt az Országgyűlésből.

Úgy tűnik, hogy az MSZP-ben mindig van lejjebb

Még gyűlölködés közben is képesek helytelenül írni

Hidvéghi szavai jelen esetben több értelműek, hiszen nemcsak a gyűlölködésben képesek újat mutatni, hanem a helytelen írásban is. "Szükség van az írtásra, főleg a Lendvay utcában és környékén” – ugyanis egy bizonyos Károly nevű kommentelőtől idéz az MSZP patkány témában a facebookos kampányvideójában. A probléma csak annyi ezzel, hogy

a magyar helyesírás szabályai szerint az írtást irtásnak kell írni.

Forrás: Facebook

Az MSZP csúcsra járatta a gyűlöletkeltést

Mint ismeretes, Bangóné Borbélytól azt kérdezték az ATV péntek reggeli műsorában, hogy miért nő a Fidesz támogatottsága, amire úgy válaszolt, hogy szerinte

A szocialista politikus ezzel a kijelentésével majdnem 3 millió magyar embert patkányozott le. A példátlan esetet követően több politikus lemondásra szólította fel, így többek között Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, valamint Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Ennek ellenére a szocialista politikus csupán egy magyarázkodó Facebook-posztot tett közzé, és pár balliberális lapnak mondta el, hogy nem a Fidesz-szavazókra gondolt. Ugyan nem sokan gondolták volna, de az MSZP képes volt fokozni a gyűlölködést, és egy újabb patkányozós videót töltött fel hivatalos Facebook-oldalára. Ebbe azt vágták be egy kommentelőt idézve, hogy „szükség van az irtásra, főleg a Lendvay utcában és környékén”. Mint ismert, a Fidesz székháza a Lendvay utcában található.

Tájékoztató kampányt indít a Fidesz

Nem hagyta szó nélkül a Fidesz Bangóné Borbély Ildikó patkányozását, és országos tájékoztató akciót indított vasárnap. Miután eredménytelenül szólították fel lemondásraa a szocialista képviselőt, pártja pedig magyarázkodásba kezdett a történtek kapcsán, a nagyobbik kormánypárt úgy döntött, a magyar emberekhez fordul, és egy több lépcsőből álló, tájékoztató akciót indít.