A Fidesz kivizsgálná a zuglói botrányokat

Karácsony Gergely; Molnár Gyula
Budapest, 2018. március 5. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnökével, Molnár Gyulával közösen tartott Március 15. című sajtótájékoztatóján a XIV. kerületi Mogyoródi úton 2018. március 5-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a zuglói Fidesz annak érdekében, hogy kiderüljön, miért veszteséges a XIV. kerületi fizetős parkolási rendszer. Az egyik kerületi önkormányzati képviselő szerint Karácsony Gergely ténykedése miatt nemcsak az előnytelen parkolás, hanem a parkfenntartással és útfelújítással kapcsolatos közbeszerzések is háttéralkukkal, a polgármester tartózkodása mellett mentek át a testületen.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy a zuglói Fidesz vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte tegnap annak érdekében, hogy kiderüljön, a XIV. kerületben miért veszteséges a parkolási rendszer. A helyi Fidesz szerint Karácsony Gergelynek (Párbeszéd),

a kerület polgármesterének vállalnia kell a felelősséget az általa felállított, pénzszivattyúként működő parkolási rendszerért.

Továbbá azt is tisztáznia kell, hogy neki és az őt támogató MSZP-nek milyen kapcsolata van azokkal, akik meglopják a zuglói lakosokat. A zuglói Fidesz emlékeztetett: a parkolási rendszer bevezetéséről szóló határozatot Karácsony Gergely hivatala terjesztette elő, annak megvalósításáért polgármesterként ő a felelős.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Tegnap a Civilzugló Egyesület fideszes elfogultsággal nehezen vádolható képviselője, Várnai László az Azonnali.hu-nak adott interjújában azt mondta, a Párbeszéd és az MSZP közös főpolgármester-jelöltjének XIV. kerületi ténykedése miatt nemcsak az előnytelen parkolás, hanem a parkfenntartással és útfelújítással kapcsolatos közbeszerzések is háttéralkukkal, a polgármester tartózkodása mellett mentek át a képviselő-testületen.

– mondta el az interjúban Várnai. Karácsony cinkosságára utalva azt is hozzátette, hogy

Az önkormányzati képviselő szerint egyébként Karácsony polgármestersége alatt a zuglói önkormányzat politikai kifizetőhellyé vált, a kerület anyagi lehetőségei beszűkültek. Várnai Karácsony Gergelyt egyébként ügyes lavírozónak tartja, mint fogalmazott:

Tarlós István viszont üzemelteti a fővárost, és nem karrierje lépcsőfokaként tekint rá.