Szabadlábon marad a Dózsa György úti gázoló, még nyomkövetőt sem kell viselnie

Az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és két fő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása, és egyéb bűncselekmények miatt, a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper előkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-én.
Vágólapra másolva!
M. Richárd 2017 májusában gyorsan vezetett a Dózsa György úton, amikor összeütközött egy másik autóval. A balesetben ketten meghaltak, többen megsérültek. A férfi egy ideig letartóztatásban volt, de idén februárban kiengedték a börtönből, mert szívműtéte volt. Most kiderült, hogy továbbra is szabadlábon marad, mivel komplikációk léptek fel a műtét után.
Vágólapra másolva!

Az M. Richárdot védő Koltai & Wagner ügyvédi irodai kiadott egy közleményt, ami szerint nem rendelte el az első fokú bíróság a férfi letartóztatását, de a házi őrizetet sem.

"A Pesti Központi Kerületi Bíróság 3.B.VI-VII.11.966/2018/47. sz. végzését, melyben az elsőfokú bíróság terhelt letartóztatását megszüntette és vádlott bűnügyi felügyeletét rendelte el, a Fővárosi Törvényszék 2019. március 29. napján kelt 24.Bpkf.6738/2019/7. sz. végzésével helybenhagyta - nem osztva a bejelentett ügyészi fellebbezés súlyosabb kényszerintézkedés alkalmazására irányuló érveit.

Ennek megfelelően az eljáró bíróságok terhelt újbóli letartóztatását vagy házi őrizetnek megfelelő bűnügyi felügyeletének fenntartását, elrendelését szükségtelennek tartották.

- írják a közleményben.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az üggyel kapcsolatban megkerestük dr. Koltai Zsuzsannát, aki elmondta, hogy

M. Richárd szabadlábon van, nem kell nyomkövetőt sem viselnie.

Elmondása szerint a szívműtét miatt kérték a szabadlábra helyezést.

– mondja lapunknak az ügyvédnő.

Ahogy azt korábban megírtuk, M. Richárd tavaly májusban a megengedettnél jóval gyorsabban hajtott luxusautójával a Dózsa György úton, amikor összeütközött egy Citroënnel. A balesetben ketten meghaltak.

M. Richárd a baleset előtt kábítószerezett, de abban az időszakban még jogosítványa sem volt.