Nem utazhatott az autójával Szlovákiába az eltűnt maglódi vállalkozó

Pintér Gyula
Vágólapra másolva!
Pintér Gyula május 10-én indult el otthonról a Hummerjével. Munkásruhában volt, a kutyáját is magával vitte. Azóta senki sem látta, és életjelet sem adott magáról. Répa nevű kiskedvence Szlovákiából előkerült, ő viszont nem. A rokonai szerint kizárt, hogy a vállalkozó elment Léváig az autójával – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A luxusautók felújításával és átépítésével foglalkozó, milliomos vállalkozó

13 nappal ezelőtt a gyömrői műhelyéből indult el maglódi otthonába, amikor a kutyájával együtt nyoma veszett.

A kutyát, Répát napokkal később a szlovákiai Léva közelében megtalálták, Gyulát viszont nem. A fekete Hummert valaki visszavitte a férfi házához, a műhelybe már a rokonai gurultak át vele.

A vállalkozó testvére szerint Pintér Gyula csak az otthona és a műhelye között használta az autót, mert ideiglenes rendszám van rajta. Kizártnak tartja, hogy azzal az autóval Szlovákiáig utazott volna.

Pintér Gyula Répával, a kutyájával Forrás: Facebook

„Pénteken úgy ment el, mintha elhívták volna valahova, biztosan nem hosszú időre készült.

Én vasárnap éjszaka mentem a házához, de akkor már érdekes módon az udvarban parkolt a kocsi.

A rendőrség már lehet, hogy tudja, de nekünk fogalmunk sincs, ki vihette oda. A körülmények arra utalnak, hogy nem a testvérem. A jelek szerint nem járt a házában. Szombat éjszaka kerülhetett vissza az autó” – mondta a Borsnak a vállalkozó testvére.

A szomszédok már megszokták a luxusautók hangját

Gyula rokonai szerint az autót egy napig a környéken tarthatták, ezért kérték az emberektől, hogy jelentkezzen az, aki látta a kérdéses időpontokban a Hummert.

Szombaton valakivel szembehajtott az autó, de azt nem lehet tudni, ki vezetett.

„Ugyan a kocsinak jellegzetes, dübörgő hangja van, de a szomszédoknak ez már jól megszokott, így nem tűnt fel nekik semmi szokatlan az éjszaka. Később átálltunk vele a műhelyéhez, ahol jelenleg is parkol. A nyomozók azóta már teljesen átvizsgálták, rögzítettek minden nyomot belőle” – magyarázta Ildikó, a vállalkozó testvére.

Pénteken jelzett a telefon

A vállalkozónak nincsenek gyerekei, a szülei már meghaltak, viszont a testvére és a keresztlányai mindent megtesznek, hogy megtalálják Pintér Gyulát.

„A telefonja a péntek esti órákban adott jeleket utoljára.

Ami biztos, hogy ez Magyarország területén volt. Nem tudjuk, hogy a testvérem egyáltalán megfordult-e a határon túl.

A végsőkig bízom benne, hogy előkerül. A keresés minden részében próbálom kivenni a feladatom, már dolgozni sem tudok, csak azzal foglalkozom, hogy minél többet megtudjak. Az öcsém rengeteg emberrel jóban volt, számos hazai híres emberrel kapcsolatban állt. Bíztam abban, hogy valaki előáll valamivel, de sajnos még mindig a sötétben tapogatózunk” – mondta csalódottan a nő.

Pintér Gyula a fotón, amit a rendőrség oldalán tettek közzé, amikor eltűnt személyként keresték Forrás: Police.hu

Ahogy korábban megírtuk, Pintér Gyulát a rendőrség előbb eltűnt személyként kereste, ma már emberrablásként kezelik az ügyet.

Mivel a kutyája Szlovákiából került elő, az ottani hatóságok is segítenek a nyomozásban.

A férfi családja szerint mindenki kedvelte a vállalkozót, mindössze egy haragosa volt, egy szlovákiai férfi, akinek fegyverviselési engedélye is van.