Karácsony Gergely mondja fel a botrányos parkolási szerződéseket

Karácsony Gergely szavaz, Választás 2018
Budapest, 2018. április 8. Karácsony Gergely nyilatkozik a sajtó munkatársainak, miután szavazott a zuglói Örökzöld Óvodában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A zuglói Fidesz továbbra is arra szólítja fel Karácsony Gergely kerületi polgármestert, hogy mondja fel a „botrányos parkolási szerződéseket” – közölte Rozgonyi Zoltán, a Fidesz zuglói frakcióvezetője, alpolgármester mai sajtótájékoztatóján, ahol arra reagált, hogy Karácsony Gergely csütörtökre egyeztetést kezdeményezett a témában.
Vágólapra másolva!

A fideszes politikus a tervezett megbeszélést „elképesztő látszattevékenységnek” minősítette, ami szerinte újabb bizonyíték Karácsony Gergelynek – aki egyben az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje – az alkalmatlanságára.

– mondta, hozzátéve: még mindig nem tudják, miért működhet tovább ez a „pénzszivattyú”.

Az azonban biztos – folytatta Rozgonyi Zoltán –, hogy nem látszategyeztetésekre van szükség, hanem tettekre, ezért a csütörtöki találkozón a Fidesz nem vesz részt, nem asszisztál „Karácsony időhúzásához”, és nem legitimálja a „botrányos parkolási szerződéseket”.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Felszólította a polgármestert, hogy ha kicsit is érdekelt a megoldásban, ne legyen gyáva, és

szavazza meg hétfőn a tényfeltáró munkacsoport létrehozását az ügyben.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz is megszavazta a zuglói parkolási rendszert, az alpolgármester-frakcióvezető úgy reagált: a Fidesz azt támogatta, hogy a zuglóiak le tudjanak parkolni a lakásuk közelében, és ahhoz adták a szavazatukat, hogy a kerületi parkolási rendszer működőképes legyen. Azért, hogy ez nem így történt, a polgármester a felelős – jelentette ki.

Rozgonyi Zoltán egyúttal újra felvetette, hogy amíg nem oldódik meg az ügy, addig legyen ingyenes a parkolás a kerületben.