Kunhalmi szerint május elsején ünnepeltük az Európai Unió 15. születésnapját - videó

KUNHALMI Ágnes; VARJU László; HARANGOZÓ Tamás; BANGÓNÉ BORBÉLY Ildikó
Kunhalmi Ágnesnek és Bangóné Borbély Ildikónak elkélt volna egy magyar helyesírási szabályzat, mielőtt kinyomtatják a transzparenseiket
Vágólapra másolva!
Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) Országos Választmányának az elnöke, a saját választókerületében, a XVIII. kerületi Bókay-kertben ünnepelte a május elsejét. A MSZP-n belül – legalábbis papíron – az oktatásért felelős Kunhalmi a teljes érdektelenségbe fulladt rendezvényről élőben be is jelentkezett, és azt találta mondani, hogy „ma ünnepeljük az Európai Unió 15. születésnapját". Ez a kijelentés tökéletesen megmutatja, hogy a magát européernek képzelő politikus a legkisebb mértékben sincs tisztában az EU történelmével.
Vágólapra másolva!

Május elsején a hazai és a nemzetközi baloldal a munka napját ünnepelte. Magyarországon ez kettős ünnep volt, mivel hazánk 15 éve, 2004. május 1-én csatlakozott az Európai Unióhoz.

Kunhalmi Ágnes azonban nem ezt ünnepelte meg.

A közösségi oldalára feltöltött videója alapján mindenki meglepetésére közölte, hogy

és ő maroknyi hívével együtt erről emlékezik meg a XVIII. kerületi Bókay-kertben.

A szocialisták úgymond oktatáspolitikusa „csupán" 26 évet tévedett, mivel az EU nem 2004. május 1-én jött létre, hanem 1993. november 1-én,

amikor hatályba lépett az 1992. február 7-én aláírt Szerződés az Európai Unióról elnevezésű egyezmény, közismertebb nevén a maastrichti szerződés.

Tegnap viszont azt ünnepeltük, hogy

Magyarország 15 éve lett az EU tagja, kilenc másik állam társaságában.

Az EU jogelődjét, az Európai Gazdasági Közösséget (EGK) megalakító szerződést pedig Rómában írták alá, 1957. március 25-én, és 1958. január 1-én lépett életbe.

A magát européernek (is) képzelő Kunhalmi úgy tűnik, hogy nincs tisztában az EU működésével, illetve annak a történetével.

Kunhalminak a sikeresnek kicsit sem nevezhető politikai pályafutása alatt nem ez volt az első bakija.

- kürtölte világgá Instagram-oldalán az MSZP politikusa 2019. április 21-én.

Február 18-án a Fidesz közel 3 millió szavazóját lepatkányozó Bangóné Borbély Ildikó társaságában az Országgyűlés Mentelmi Bizottsága előtt tiltakozott papírlapokkal.

A fojtani szót azonban nem sikerült helyesen leírniuk...

Kunhalmi Ágnes Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A Fidelitas debreceni csoportja emiatt egy magyar helyesírási szótárral lepte meg az (ál)oktatási szakértőt, de Kunhalmi nem fogadta el a kormánypárti fiatalok ajándékát.

2018 decemberében az MTVA székházában nyújtott teljesítményéért az MSZP politikusa méltán kiérdemelte az Arany Málna-díjat.

Amúgy azt (is) érdemes tudni róla, hogy színésznőnek készült, felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, de nem járt sikerrel.

Ennek ellenére a Mission Impossible című film egyik jelenetébe mégis bele tudta magát képzelni.

Kunhalmi, miután betört a köztévé épületébe, akcióhősként nekirontott az egyik ajtónak, majd eljátszva az ütközést, másfél métert zuhant visszafelé.