Varga Judit: Nyugaton bátorságpróbát jelent kimondani a véleményünket

Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára
Budapest, 2018. május 22. Varga Judit, a Miniszterelnökség államtitkára, miután átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől (hátul) az Országház Vadásztermében 2018. május 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Különbséget kell tenni az átlag nyugat-európai ember és a nyugat-európai politikus között - mondta Varga Judit a Hír TV A nyolcas című műsorában G. Fodor Gábornak. Az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár szerint, ha a nyugat-európai politikusokat nézzük, akkor olyan erős liberális gondolatdiktatúra van, hogy már az határozza meg a politikát is.
Vágólapra másolva!

Varga Judit államtitkár a műsorban arról is beszélt, hogy létezik egy puha hatalom, mely már egyre keményebb, és lassan már egy mindenhova odaütő bunkósbot lesz. A nyugat-európai politikusok megtanulták, hogy ha nem tartják be a szabályokat, akkor körülbelül öt nap alatt végzi ki őket

a CNN-től elindított, a BBC-n át átvett és aztán a nyugat-európai sajtóban terjesztett álhír, lejáratás és karaktergyilkosság.

Varga Judit szerint, ha nem a mainstream liberális gondolatokat közvetíti egy politikus egy adott helyzetben, akkor a liberális demokrácia átalakul egy önkényuralmi helyzetté. Ebben a helyzetben, ha valaki nem a liberális véleményt mondja, akkor ne keresse ott helyét a politikában. Lehet látni, hogy van egyfajta megfelelési kényszer a politikusokban, mert tudják, nincs más út.

Bátorságpróbát jelent saját véleményt kimondani

– jegyezte meg.

Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kiemelte: ez a puha hatalom kiépített egy buborékvilágot, melyben kialakul az emberekben is egyfajta racionális tájékozatlanság. Csak azokat az információkat hajlandóak befogadni, melyeket már jól megágyazott számukra a liberális közeg. Egy

olyan homályosító szemüveget adnak az emberekre, mely' azt eredményezi, hogy teljesen elszakadnak a valóságtól

– fejtette ki.

G. Fodor Gábor felvetette, Brüsszelben egyaránt baj, ha levegőt veszünk, vagy ha kifújjuk, mert a magyar levegő "nacionalista, xenofób, veszélyes". Arra a kérdésre, hogy, miként lehet ez ellen védekezni, Varga Judit úgy fogalmazott:

az államtitkárságukon már egy éve a stratégiai türelem a jelszó.

"Egyenes testtartás! Mi tudjuk, hogy amit képviselünk, az átmenetileg egy kisebbségi vélemény, de legitim. Ha a demokratikus elveket és a demokrácia játékszabályait ők is tiszteletben tartják, akkor nekünk jogunk van ezt elmondani kirekesztés, megbélyegzés nélkül" – tette hozzá.

Kiemelte: ha mégis megtörténik a megbélyegzés, akkor sem szabad feladni.

Ki kell tartaniuk, mert amit mondunk, az sok ember érdekét képviseli.

A magyar kormánynak egyértelmű felhatalmazása van a magyar emberek részéről az európai jövőt érintő kulcsfontosságú stratégiai kérdésekben is.

A teljes műsor IDE kattintva érhető el.