Súlyos törvénysértést követett el a Gyurcsány-párt

DK Demokratikus koalíció
2019 március 15
Egyetem tér
Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
Súlyos törvénysértést követett el a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció azzal, hogy frakciópénzből, az Országgyűlés Irodaházából címezve küldött kampánylevelet, mivel ez szabálytalan, sérti az államháztartási, a kampányfinanszírozási és az Országgyűlésről szóló jogszabályokat is - mindez abból a birtokunkba került határozatból derült ki, amit egy magánszemély megkeresésére hozott a választási bizottság. 
Vágólapra másolva!

Elmarasztalta a nyíregyházi területi választási bizottság a Demokratikus Koalíciót, mivel a párt jogtalanul finanszírozta a kampányát - tudta meg az Origo. Mindez abból, a birtokunkba került határozatból derült ki, amit az illetékes szerv hozott.

Döntött a választási bizottság: Gyurcsányék súlyos jogsértést követtek el Fotó: Polyák Attila - Origo

Korábban egy magánszemély fordult a választási bizottsághoz, hogy állapítsa meg azt, hogy sérült a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség azzal, hogy a DK az Országgyűlés Irodaházából címezve küldött kampánylevelet. A beadványozó szerint ezzel Gyurcsány Ferenc megsértette a választás tisztaságának, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elveit.

Egyébként Gyurcsányék eljárása szabálytalan, sérti az államháztartási, a kampányfinanszírozási és az Országgyűlésről szóló jogszabályokat is.

A választási bizottság megállapította, hogy a kifogás részben alapos, és határozatában leszögezte, hogy Gyurcsányék tevékenységével sérült a választás tisztasága, a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség, és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás is. A választási bizottság eltiltotta a további jogsértéstől a DK-t.