Nem tudta elviselni Kálmán Olga, hogy megbukott, el sem ment a sajtótájékoztatóra

Vágólapra másolva!
Hol van Kálmán Olga? Ezt kérdezik az ellenzéki szimpatizánsok és a Gyurcsány-párt támogatói. Este hat órakor Magyar György ellenzéki ügyvéd jelentette be hivatalosan, hogy ki nyerte az ellenzéki főpolgármesterjelölt-választást, amit a közvélemény egyébként egy ideje egész egyszerűen csak roncsderbinek hív. Lévén, alkalmatlanabbnál alkalmatlanabb jelöltek harcoltak egymással. A hat órai hivatalos bejelentésén mind a három jelöltnek ott kellett volna lennie, de Kálmán Olga hiányzott. Vajon miért?
Vágólapra másolva!

A végig magát győztesnek mutató és gondoló Kálmán Olga, Gyurcsány jelöltje nagyon kikapott. Úgy tudjuk, vereségének fő oka, hogy a balliberális szimpatizánsok körében is nagy felháborodást keltett, hogy egy lopott felvétellel reklámozta magát. Ahogy az Origo elsőként megírta, Kálmán Olga egy hét évvel ezelőtti Tarlós-interjúval hirdette magát. A felvételt megvágta, hogy úgy tűnjön, mintha ő szerepelt volna jobban – ami persze nem volt igaz. És a felvételt Kálmán Olga lopta, ugyanis nem kért és nem is kapott engedélyt a jogtulajdonostól, az ATV-től – ahogy ezt az Origónak Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója elmondta.

Kálmán Olga távolmaradását informátoraink két okkal magyarázzák. Van, aki szerint egyszerűen megsértődött. Bár az elmúlt egy évben, a jobbikos hírtelevízió bukása és kirúgása után kudarcot kudarcra halmozott, a Kálmán Olgát ismerő forrásunk szerint képtelen elviselni a kudarcot. Olyan híreket is hallani, hogy összeomlott, és nem volt olyan állapotban, hogy el tudjon menni a sajtótájékoztatóra.

Kora délutántól lehetett sejteni, hogy Gyurcsányék vesztettek, mert a DK elnöke meglepően békülékeny Facebook-üzenetet írt, dicsérte például Karácsony Gergelyt. Karácsony is jóval a hivatalos bejelentés előtt megírta a Facebookon, hogy ő nyert. Azaz, Kálmán Olga már hat óra előtt pontosan tudta, hogy vesztett.

Keressük a DK-t és Kálmán Olgát is, hogy megtudjuk, miért nem volt ott a bejelentésen. Ha válaszolnak, természetesen azonnal megírjuk.

A DK később azt közölte, hogy Kálmán Olga azért nem ment el az előválasztás eredményhirdetésére, mert nem tudott az alkalomhoz felöltözni.

A DK-s Élő Norbert korábban azt mondta a 24-nek, hogy szervezési hiba miatt nem ment Kálmán Olga. Szintén a 24 idéz egy szervezőt, aki szerint megsértődött Kálmán Olga, mert nem kapott külön meghívót.

A bukott tévés (és most már bukott jelölt) a Facebookon azt üzente Karácsony Gergelynek, hogy gratula.