Fidesz: Vicc, hogy Karácsony akar javaslatot tenni a parkolás működtetésére

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a Puzsér Róberttel, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölttel, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Viccnek nevezte a Fidesz budapesti szóvivője, Zsigmond Barna Pál, hogy Karácsony Gergely zuglói polgármester, az MSZP-P főpolgármester-jelöltje akar javaslatot tenni a kerületi és fővárosi parkolás működtetésére. Nemrég pedig éles kritikával illette Karácsony munkásságát, gyenge jellemét és alkalmatlanságát Tamás Gáspár Miklós baloldali filozófus is. 
Vágólapra másolva!

Zsigmond Barna Pál budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: Karácsony Gergely (Párbeszéd) közérdekű adatigényléssel fordult a kerületi önkormányzatokhoz a parkolás ügyében, ebből kiderül, hogy „ő akar javaslatot tenni a kerületi és fővárosi parkolás működtetésére”.

Karácsony Gergely Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz budapesti szóvivője szerint

Karácsony Gergely egyebek mellett arra kíváncsi, hová érkezik a parkolási bevétel, és mire költi az adott önkormányzat a nettó nyereséget – tette hozzá a politikus, érdekesnek nevezve, hogy a zuglói polgármester más, nyereséges önkormányzatokat „vizsgálgat” ahelyett, hogy Zuglóban tenne rendet, ahol

a kerületek közül egyedüliként veszteséges a parkolási rendszer.

Ott ugyanis napi egymillió forint folyik el a botrányos szerződések miatt – mondta, amit úgy kommentált: az emberek kifizetik a parkolási díjakat, és ahelyett, hogy azokból fejlesztések valósulnának meg, még a zuglóiak fizetnek rá.

– fűzte hozzá.

Zsigmond Barna Pál emlékeztetett rá: a Fidesz hét hete kérte először a szerződések megszüntetését,

azóta 50 millió forintot veszített Zugló.

A szóvivő felszólította Karácsony Gergelyt, hogy ne tereljen, és tegye ingyenessé a parkolást egy új, alkalmas polgármester megválasztásáig.

Még TGM sem tartja alkalmas jelöltnek Karácsonyt

A magyar baloldal egyik ikonja, Tamás Gáspár Miklós (TGM) filozófus – egy május 5-én megjelent véleménycikkében – szintén

kritizálta Karácsony Gergelyt annak alkalmatlansága miatt.

Tamás Gáspár Miklós Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

TGM több dolog miatt is elégedetlen az MSZP és a nullaszázalékos támogatottsággal rendelkező Párbeszéd főpolgármester-jelöltjével kapcsolatosan.

A filozófus például Karácsony programját nem találja elég baloldalinak, de nem is ez a kritikája lényege, hanem a zuglói polgármester gyenge jelleme.

Tamás Gáspár Miklósnak komoly kételyei támadnak Karácsony tehetsége és vezetői képessége iránt.

Az is nyilvánvaló számára, hogy

Az sem tetszik a baloldali filozófusnak, hogy a Hír TV Magyarország Élőben című műsorában

Karácsony Gergely relativizálta a Jobbik antiszemitizmusát.

Azzal sem ért egyet TGM, hogy

Karácsony mentegette azt az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikót, aki az ATV-ben lepatkányozta a Fidesz-KDNP közel 3 millió szavazóját.

Konklúzióként azt vonta le a baloldali filozófus, hogy az MSZP-P főpolgármester-jelöltje nem tekintélyes személyisége saját pártszövetségének (sem), hanem egy kiszolgáltatott kívülálló.