A zuglóiak már két hete ingyen parkolhatnának, Karácsony miatt kell fizetniük

Rozgonyi Zoltán
Rozgonyi Zoltán, a XIV. kerület fideszes alpolgármestere.
Vágólapra másolva!
Rozgonyi Zoltán, a Fidesz XIV. kerületi polgármesterjelöltje azt mondta, már két hete ingyen parkolhatnának a zuglóiak, ha Karácsony Gergely polgármester végrehajtotta volna a képviselő-testület határozatát.
Vágólapra másolva!

Rozgonyi Zoltán, aki Zugló jelenlegi alpolgármestere, azt mondta a Karc FM pénteki műsorában, hogy az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje folyamatosan kárt okoz a kerületben élőknek, a parkolási ügy pedig alkalmatlanságának egyértelmű bizonyítéka.

Rozgonyi Zoltán Forrás: Zuglo.hu

A kerületi Fidesz kezdeményezésére a képviselő-testület májusban döntött arról, hogy június 13-tól a kerületben élőknek ingyenes lesz a parkolás Zugló teljes területén.

– mondta.

Azt is mondta, ehhez képest Karácsony Gergely nem készítette elő az ehhez szükséges további döntéseket, nem hajtotta végre az előző határozatokat, és nem hívott össze a témában testületi ülést, ezzel folyamatosan kárt okoz Zuglónak.

– mondta Rozgonyi Zoltán, akinek számításai szerint csak ebben a két hétben 84 millió forint „folyt el”. Összességében pedig nagyjából milliárdos veszteséget okozott a fizetős parkolás a kerületnek.

Karácsony Gergely Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az emberek tehát kifizetik a parkolási díjakat, és ahelyett, hogy abból a forrásból fejlesztések valósulnának meg, még a zuglóiak fizetnek rá.

– mondta.

A Fidesz XIV. kerületi polgármesterjelöltje jelezte azt is, hogy zuglói Fidesz „kézbe veszi az ügyet”, és maga készíti elő a szükséges képviselő-testületi anyagokat.