Elképzelni sem tudja a Dózsa György úti gázoló, mi lesz vele

M Richárd tárgyalása Markó utca
Vágólapra másolva!
M. Richárd 2017-ben a megengedett sebességnél jóval gyorsabban, a Dózsa György úton haladt luxus-Mercedesével, amikor összeütközött egy Citroennel, ami szabálytalanul kanyarodott ki elé. A balesetben ketten meghaltak, többen pedig megsérültek. Az ügy tárgyalása tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A helyszínen követjük a tárgyalást. Az Origónak nyilatkozott a tárgyalás előtt M. Richárd.
Vágólapra másolva!

A Dózsa György úti gázoló február óta szabadlábon van, nyomkövetőt sem kell hordania, Budapesten és Pest megyében szabadon mozoghat.

Ennek az az oka, hogy egy szívműtéten esett át.

A mai tárgyaláson viszont már megjelent, mert túl van a rehabilitáción.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

M. Richárd gyalog, egyedül érkezett meg a bíróságra. Fehér ing és farmernadrág volt rajta, és egy válltáska. Az Origónak elmondta, hogy

nem tudja, hogy visszakerül-e a börtönbe, vagy továbbra is szabadlábon maradhat. Hozzátette, hogy még a műtétje kapcsán hetente kontrollra kell járnia.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

A férfi végig nyugodtan és halkan beszélt. A tárgyalóterem előtti folyosó tele volt, nagy a médiaérdeklődés az ügy iránt. A tárgyalás ma a vádlottak, a tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

A vádlottak padjának két szélén ül M. Richárd és a Citroen sofőrje is, egymástól minél távolabb. A Citroen sofőrje fenntartotta a vallomását,

M. Richárd viszont annyiban módosította, hogy a baleset előtt nem fékezett, hanem gázt adott.

Azt, hogy mi történt még a mai tárgyalási napon, ebben a cikkünkben olvashatja.