Megdöbbentő részletek a móri mészárlásról

- lezárt helyszín felirat ERSTE
Mór, 2002. május 9. Hatan meghaltak, hárman súlyos sérülést szenvedtek egy bankrablás során kitört lövöldözésben Móron. A rendőrök a települést és a környező utakat lezárták, illetve szigorúan ellenőrzik. A határőrség országos parancsnoka is a legszigorúbb határellenőrzést rendelte el a tragédia után. A képen: rendőrnyomozók dolgoznak a rablás helyszínén. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
A móri gyilkossági ügyben a rendőrséget nyomra vezető védett tanú, Szebenyi István könyvében kitálalt a felderítés részleteiről. Elárulta, hogy hosszú idő után hogyan álltak össze a részletek, illetve hogyan bukkant rá a móri bankrablás közben használt fegyverekre.
Vágólapra másolva!

Magyarország egyik legszörnyűbb vérengzését követte el Nagy László és Weiszdorn Róbert, akik 2002 májusában brutális gyilkosságok során kiraboltak egy bankot.

Forrás: MTI

A fegyveres támadás során mindenkit gondolkodás nélkül megöltek, akit a környéken találtak, majd 7 millió forinttal elmenekültek.

Hosszú évekig nem bukott le a 8 embert meggyilkoló páros, ám 2006-ban Szebenyi Istvánnak köszönhetően váratlan fordulatot vett az ügy: sikerült őket megtalálni.

Mór, 2002. május 9. – A rablógyilkosság után Forrás: MTI/Földi Imre

Szebenyi, illetve az NN5 fedőnevű védett tanú segítsége nélkül talán még ma sem lennének meg a perdöntő bizonyítékok.

Szebenyi István és barátai véletlenszerűen bukkantak rá a gyilkossági ügyben használt fegyverekre és bizonyítékokra egy Tarján közeli erdőben.

A bizonyítékokat sikerült azonosítani a rendőrségnek, ami alapján kiderült, hogy az erdőben talált fegyvereknek közük van a móri gyilkossághoz és a veszprémi postásgyilkossághoz is.


A rajtuk talált DNS megegyezett a másik két bűncselekmény helyszínén rögzített nyomokkal, ám nem tudtak vele mit kezdeni, mert nem volt a nyilvántartásban. Az elkövető büntetlen előéletű volt – nyilatkozta Szebenyi a Ripostnak.

Ezután kapcsolódott be az ügybe az NN5 elnevezésű védett tanú, aki – miután egy riportban látta, hogy hol találták meg a fegyvereket – jelentkezett a rendőrségen. A tanút ugyanis megkereste egy ismerőse, hogy kölcsönadná-e egyik barátjának a fémdetektorát. Azonban nem akarta odaadni egy idegennek a drága tárgyat, ezért ő is elkísérte az erdőbe.

Az ismeretlen férfi egy Skodával érkezett meg érte, majd az erdő felé hajtottak. Amíg a férfi az erdőben keresgélt, ő az autóban várta, s miután az egy teli táskával visszaérkezett, kifizette a védett tanúnak az ígért összeget, aki ezek után el is feledkezett a történtekről,

egészen addig, amíg meg nem látta a Szebenyi István által talált fegyvereket – ekkor állt össze a fejében a kép.

A tettes nevét ugyan nem tudta megmondani, de emlékezett az autó rendszámának részleteire és az autó színére, amivel az erdőbe utaztak, sőt, még a telefonszámokat is vissza tudta keresni telefonjában.

Ezekkel a nyomokkal a kezükben a rendőrség könnyen a nyomára bukkant a két elkövetőnek, és hamarosan elfogták Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet.